23 °C Stjørdal, NO
22/05/2019

Åpner heimmekk-butikk i stabburet

||| Lørdag 7. oktober åpner Siw Marlene Solvang og Rune Lundberg «Heimmekk & Div», og de håper at de får masse besøk både den dagen og framover.|Kim Odin Solvang er kassasjef for «Heimmekk & Div», og er Stjørdals blideste og koseligste i sitt slag påstår mamma Siw Marlene Solvang.||

Siw Marlene Solvang og Rune Lundberg er i innspurten. Lørdag 7. oktober klokka 12 åpner de stabbursdøren for kunder for første gang på Vold Vestre, rett sørøst for Bergskleiva.  Vaktmester og praktiker Rune innreder og ordner, mens hovedprodusenten Siw Marlene jobber intenst med å fylle opp hyllene med diverse «heimmekk».

– Gårdeieren skulle ikke bruke stabburet, så da blir dette helt perfekt, mener Siw Marlene Solvang.

Gjenbruk

Hun er uføretrygdet, men ønsker å fylle dagene med noe som er fornuftig, givende og artig. Derfor lager hun diverse ting, som hun nå skal forsøke å friste kundene med.

– Jeg har laget veldig mye til eget bruk, men nå har jeg økt produksjonen, sier hun og viser rundt i stabburet.

Her er det dekorerte vinglass, blikkbokser som har blitt til de lekreste lysestakene og masse annet som det finnes bare én av i hele verden. Felles for alt er at det er gjenbruk.

Coop Storlien artikkelnivå

– Vi tar vare på brukte ting, og vi får masse brukte ting som jeg gjør om til ulike pyntegjenstander og gaveartikler, sier Siw Marlene Solvang.

Superkassamann

I tillegg til dekorerte pyntevinglass, små og store lysestaker, finnes også alt fra heimstrikka plagg til «resirkulerte» stiger inne i det lille buret som rommer mye på gården.

– Stigene er laget av gamle hesjestaurer, og de blir ordentlig fine, synes Rune Lundberg.

Timevis hver eneste dag sitter Siw Marlene Solvang og produserer varer til «Heimmekk & Div». Nå håper paret at mange dukker opp på åpningsdagen 7. oktober og alle de andre dagene framover.

– Vi har foreløpig ingen faste åpningstider, men utgangspunktet er at vi har åpent mellom 17 og 20 på hverdager og åpent i helgene. De som kommer innom får også treffe på Stjørdals blideste og koseligste kassamann, sier Siw Marlene Solvang og snakker om sønnen Kim Odin som har tatt på seg den rollen.

Les forrige sak:
||
Ja til redusert utfylling ved Langøra sør

Saken ble behandlet i komite plan og formannskapet, som hadde sluttbehandlingen. […]

Close