12 °C Stjørdal, NO
30/07/2021

Åpner ny restaurant i sentrum: – Vi skal ha mat som passer alle

Rune Walberg håper restauranten blir godt mottatt

Rune Walberg har tatt over lokalene på Bankers og skal åpne restaurant med fokus på burger, men har også andre spennende ideer. Rune Walberg har tatt over lokalene på Bankers og skal åpne restaurant med fokus på burger, men har også andre spennende ideer.

Da Bankers annonserte at de trengte noen til å drive kjøkkenet, kastet Rune Walberg seg rundt og tok med seg høydepunktene fra barbecuekonseptet i Sorta ned til sentrum.

Planlagt åpning var egentlig første helg i juni, men på grunn av daværende smittetrykk bestemte Rune Walberg seg for å utsette. Bare en uke senere åpnet Walberg restauranten Grill og Barbecue.

– Vi var litt spente på om kjøkkenet håndterte menyen ettersom det ikke er plass til mer enn to kokker. Vi hadde derfor en prøveåpning på tampen av mai, som viste seg å gå fint, forteller Walberg.

Lokalet disponerer Walberg frem til nattklubben åpner dørene klokken 22.00. Fra han fikk nøklene for om lag en måned siden, har han brukt tiden på å gi stedet et reelt løft.

– Jeg fikk hjelp til innredningen av noen veldig hyggelige damer. Vi ønsket at det skulle være hyggelig og koselig for folk, og det har vi klart. Men det er selvfølgelig god service og mat som gjelder, opplyser han.

Rune Walberg har tatt med seg ordentlige griller fra cateringlokalene i Sorta. Hvis været tillater det håper han på å kunne kjøre Amerikansk barbecue i bakgården.
Rune Walberg har tatt med seg ordentlige griller fra cateringlokalene i Sorta. Hvis været tillater det håper han på å kunne kjøre Amerikansk barbecue i bakgården.
Wagyu burger

Restauranten har en mindre satt meny, med en satsing på burgere. I tillegg kommer nachos, kyllingvinger og øvrig tilbehør som fries og løkringer til å stå på menyen.

– Burgeren vår har vi finjustert lenge og holdt på med i mange år, vi har flere ulike typer burgere på menyen. Dette inkluderer nyheten Wagyu burger, smiler han.

Han er opptatt av at menyen skal ta høyde for alle og dekke de fleste behov.

– Vi har glutenfritt brød, samt vegansk burger og dressing. Vi har også en glutenfri og en vanlig frityr, slik at det ikke blir noe tull. Vi skal ha et alternativ for alle, presiserer han.

I tillegg ligger en bestillingsmeny i planene, der kundene ringer minst en dag i forkant og melder fra om hva de vil ha. Der vil det være mulig å bestille blant annet tomahawk, ytrefilet og entrecote.

Temahelger

Walberg avslører at han har flere ideer, som han håper å få realisert på sikt. Blant annet temahelger med fokus på land, verdensdel eller en spesiell type mat.

– Den ene helgen har jeg lyst til å kjøre på med autentisk taco, mens en annen helg er det ordentlig amerikansk barbecue i bakgården som gjelder. Jeg har også et mål om å kunne tilby tre- og femretters en gang iblant, opplyser Walberg.

I første omgang vil restauranten holde åpent fredager og lørdager, men sannsynligheten er stor for utvidete åpningstider i fremtiden.

– Jeg har et ønske om å åpne tidligere på dagtid og servere temalunsj. Et alternativ er reker, loff og bobler, et annet er varmrøkt laks med agurksalat, rømme og nypoteter. Det er et flott uteområde, så det må utnyttes. Vi kommer til å teste oss frem og se hvordan ting blir mottatt på veien, smiler han.

Les forrige sak:
SISTE NYTT: vaksinestatus for hele Værnesregionen

Her får du siste nytt om vaksinering i din kommune

Close