14 °C Stjørdal, NO
01/10/2020

Åpner nytt varehus i Gågata

2200 kvadratmeter med splitter ny butikk

VOKSER: Norgessjef for Rusta, Erlend Kramer, ser fram til å åpne nytt varehus i Stjørdal i løpet av 2021. (Foto: Johnny Vaet Nordskog)

Butikkjeden Rusta skal åpne splitter nytt varehus i Kjøpmannsgata i Stjørdal i løpet av neste år.

– Vi har planer om åpning i løpet av våren 2021. Varehuset vil ligge midt i sentrum med gode parkeringsmuligheter og lett adkomst, sier landssjef i Rusta i Norge, Erlend Kramer.
Rusta er av svensk opprinnelse og gründerne Anders Forsgren og Bengt-Olov Forssell åpnet det aller første varehuset i den svenske byen Gävle i 1986. Samme år åpnet de ytterligere fire varehus, blant annet i Östersund.

Kjøpmannens Have

Nå står altså Stjørdal på etableringsplanen for Rusta som akkurat nå har 163 varehus i Sverige, Norge, Finland og Tyskland. Stjørdal blir nummer 37 i rekken i Norge når dørene åpnes i Kjøpmannens Have som blir det nye navnet på det som i dag er Stjørdalssenteret i Kjøpmannsgata 33. (Artikkelen fortsetter under bildet!)

NYBYGG: Stjørdalssenteret skal erstattes av prosjektet Kjøpmannens Have. Det er i førsteetasjen her Rusta skal etablere sitt nye varehus.
2200 kvadratmeter

Kramer forteller at Rusta-varehuset i Stjørdal blir et fullskalavarehus på 2200 kvadratmeter.
– Det vil bli 12-15 nye arbeidsplasser. Om alt går etter planen vil rekrutteringene starte rundt juletider slik at de vi ansetter får være med i oppbyggingen av sin nye arbeidsplass, sier Kramer.
Han ser fram til å åpne dørene til nok et varehus i landet hvor han er Rusta-sjef.
– Vi gleder oss stort til å komme til Stjørdal og synes det er ekstra hyggelig å etablere oss i en kommune som tror på verdiskapning gjennom satsing på handel, og forstår viktigheten av å legge til rette for et godt sentrumstilbud for å hindre handelslekkasje, skryter Erlend Kramer.

Livet i hjemmet

Rusta er en kjede som i følge seg selv fokuserer på livet i hjemmet.
– Vi tilbyr produkter innenfor sesong, innredning, gjør det selv og forbruk, både til hjemmets ute- og innemiljøer, står det å lese på kjedens hjemmeside.
Totalt har Rusta 3000 medarbeidere knyttet til de 163 varehusene i Sverige, Norge, Finland og Tyskland, pluss kjedeledelse. I tillegg har de fem innkjøpskontor i Asia med omtrent 80 ansatte.

Les forrige sak:
(Illustrasjonsfoto)
Kvinne kjørte i feil felt

Politiet tok førerkortet

Close