4 °C Stjørdal, NO
16/02/2019

Biff, burger og lidenskap i ny restaurant

|| – Jeg er veldig glad i god mat, og opptatt av gode restaurantopplevelser, sier Stian Smith-Meyer som er sjef for Grobian som åpner i Stjørdal lørdag.||

Stian Smith-Meyer kan endelig vise fram lokalene, som ligger i andreetasjen over Mintage Sushi. Det snekkeres og flikkes for harde livet, men det begynner å ta form. 12 bord, 48 sitteplasser, et svært kjøkken og en utsikt over gågata er på plass.

– Målet er at stjørdalingene skal bli fornøyde. Og det kan jeg garantere at de blir, sier Smith-Meyer. Han er servitør, lidenskapelig opptatt av mat, og elsker gode restaurantopplevelser.

– Det artigste er å jobbe «på gølvet», og gi familier, datere og kjærestepar en god opplevelse, sier Smith-Meyer.

Grobian har gjort dundrende suksess med sitt konsept på Levanger. Nå kommer de til Stjørdal, og de har med seg samme suksessformel.

– Menyen består av biff og burger og all maten lages fra bunnen av. Enten det er majonesen eller burgerbrødene er det vår oppskrift som brukes. Og alle råvarer kjøper vi lokalt, sier restaurantdriveren.

Romslige planer

Stian Smith-Meyer er en av tre eiere. Foreløpig tar de i bruk bare en liten del av lokalene de leier i Kjøpmannsgata 35. Det finnes store planer både for resten av andreetasjen, førsteetasjen nord for Mintage og kjelleren.

– Først er det viktigst for oss å åpne restauranten. Resten skal vi ta etter hvert, sier Smith-Meyer, som er glad for et godt samarbeid med sushi-spesialistene i førsteetasjen.

– Det blir trapp opp til oss fra Mintage og vi kommer til å ha et godt samarbeid. Totalt blir dette et fullverdig restauranthus, sier tromsøværingen som har forelsket seg i Trøndelag.

– Plass til alle restauranter

Grobian satser på matkundene, enten de spiser i restauranten eller bestiller take-away. De kommer også til å ha en bar med alle rettigheter, men det blir ikke noen satsing på uteliv.

– Jeg har en stor lidenskap for mat. Derfor stenger vi klokka 23, sier Stian Smith-Meyer.

– Det er en restaurant rett under dere og mange andre spisesteder i Stjørdal sentrum. Er det plass til enda en restaurant?

– Det er det absolutt. Vi har en topp beliggenhet, topp mat og priser som matcher alle. Dessuten er det positivt for alle parter at det er mange restauranter. Det totale antall kunder øker med tilbudet som finnes, tror Smith-Meyer.

Eksklusiv biff

Til åpningsdagen, lørdag 17. februar, er det allerede trangt om plassen. 42 av 48 stoler er reservert, men det kan fortsatt finnes muligheter. Både den kvelden og ikke minst kveldene som kommer. Og har du lyst på noe helt spesielt og eksklusivt kan Smith-Meyer også diske opp det.

– Vi har wagyu-biff, som er sett på som det beste kjøttet som finnes i verden. Det japanske oksekjøttet finnes ikke andre steder i Trøndelag så vidt jeg vet. Det er temmelig eksklusivt, men at vi har fått tilgang til det er helt spesielt, sier en forventningsfull restaurantdriver Stian Smith-Meyer.

Les forrige sak:
||
Tatt for fyllekjøring

Klokka tre over tre natt til søndag meldte politiet i Trøndelag […]

Close