5 °C Stjørdal, NO
18/09/2021

Spar Hegra uke 37
Header-Bingo-med dato

Åpner teststasjon på flyplassen

Kommunen oppfordrer alle som kommer til landet å teste seg

Etatsjef for omsorg, Hans Frederik Selvaag (innfelt), er fornøyd med at Stjørdal kommune fredag kan åpne teststasjon for covid-19 ved Trondheim lufthavn Værnes.

– Vi oppfordrer alle som kommer fra utlandet til å teste seg, sier omsorgssjefen i Stjørdal kommune, Hans Frederik Selvaag.

Anledningen er at Stjørdal kommune på fredag åpner en teststasjon for covid-19 på Trondheim lufthavn Værnes. Dette skjer på oppdrag fra Helsedirektoratet.

Teststasjonen, som er etablert i ankomsthallen i lufthavnas første etasje, er bemannet med helsepersonell fra kommunen som har påtatt seg å endre arbeidssted for en periode.

– Testing på stasjonen skal primært være til passasjerer som kommer til regionen med internasjonale flyvninger. Vi vil også tilby å teste personer som har vært i utlandet, men kommer til Trondheim lufthavn Værnes som transferpassasjerer, sier etatsjef for omsorg Hans Frederik Selvaag, som har en klar oppfordring.

– Testing er frivillig for den enkelte. Kommunen oppfordrer alle som kommer til landet å teste seg. Dette for å forhindre videre smitte, noe som vil beskytte både den enkelte og samfunnet som helhet, sier Selvaag som takker sine ansatte og Avinor for å ha gjort teststasjonen mulig å etablere på kort tid.

Når det gjelder passasjerer som kommer fra «røde» land skal disse rett i karantene, og kommunen oppfordrer disse til å benytte anledningen til å teste seg på stasjonen på Værnes. Disse skal også ha på munnbind helt til de er på den adresse de skal være i karantene.

Les forrige sak:
Velger å avlyse skifest

Ikke noe Hommelvik Grand Prix i år

Close