3 °C Stjørdal, NO
18/02/2019

Åpnet gårdsbarnehage på Medbroen


Gleden var stor blant små og store da Medbroen Gård ved Gråelva kunne ta imot de første barna i gårdsbarnehagen. Sammen med ordfører Johan Arnt Elverum og daglig leder Hilde Kriens var det unge Brede Høgmo Vorum som sto for snorklipping. Eier av gården Hjørdis Thyholt holdt en fin åpningstale, og var selvfølgelig glad og ikke minst lettet over å kunne åpne barnehagen i høstværet på Medbroen. Utenfor barnehagen var det pyntet med ballonger, og de 14 barna som allerede hadde startet i barnehagen var påkledd røde T-skjorter med M-logo og fremførte fine sanger om dyrene på gården.

 

Ung i et gårdsmiljø midt i kommunesenteret

Barn og voksne ved Medbroen Gård, en av de største gårder i sentrum av kommunen, ser Ringvei Nord ta form langs åkerkanten i øst. Nyveien anlegges på jordvegen til gården, og ny rundkjøring etableres ved innkjørselen til gamle Medbroen Gård som bærer på historie fra eldre proprietær-tider og har masse historie i vegger og i driftsbygninger. Handelsvirksomhet og teglstein, keramikk og kornproduksjon i tillegg til hestehold tilhører gårdens aktiviteter. 

 

–  Vi er stolte av å kunne tilby 18 barnehageplasser her på Medbroen, og vi har planer om ytterligere utvidelse med blant annet ombygging i deler av driftsbygningen, sa Hjørdis Thyholt og ga honnør til sin mor Kari Kindem Thyholt som har vært arkitekten bak endringer til ny barnehage og den kommende utvidelsen av barnehagen. På Medbroen kan de minste hilse på ponnier, hester, katter, kaniner og andre dyr. Rett ned for gården renner Gråelva, og her har barnehagen sikret området godt med gjerde. Gårdsbarnehagen ligger idyllisk til lett tilgjengelig fra Innherredsveien.

 

– Jeg tror ikke vi får problemer med påmelding av barn her hos oss. Allerede så tidlig er det stor interesse for gårdsbarnehagen, sier daglig leder Hilde Kriens, og viser de unge i gårdsbarnehagen ponnien som gresser mellom tuntrærne på Medbroen Gård.

 

 


Les forrige sak:
FOTBALLENS DAG: Det var stor aktivitet og mye glede under PRIX International 2011.
Stor suksess med internasjonal turnering

For første gang var turneringa flyttet fra Fosslia Fjellhall til Hegrahallen. […]

Close