8 °C Stjørdal, NO
16/09/2019

Åpnet ny direkterute fra Værnes

Nå kan du fly direkte til den finske hovedstaden

Ordfører Ivar Vigdenes takker general manager Robert Lönneblad for den nye forbindelsen Værnes-Helsinki. Ordfører Ivar Vigdenes takker general manager Robert Lönneblad for den nye forbindelsen Værnes-Helsinki.

Mandag formiddag åpnet ordfører Ivar Vigdenes direkteruta fra Værnes til Helsinki.

Alle dager i uka bortsett fra tirsdag og lørdag kan du nå fly direkte fra Stjørdal til den finske hovedstaden. Widerøe har fått ansvaret for å operere ruten med en Dash med plass til 78 passasjerer. Flytiden er en time og 50 minutter, og avgangen er klokka 11.55. Retur til Værnes er klokka 16.35.

– Vi følger utviklingen og lærer å kjenne nordmennene sine valg av flyruter. I fjor åpnet vi en direkte forbindelse fra både Tromsø og Bergen til Helsinki. Der bruker vi flytypen Embraer med 96 seter. Dette er en langsiktig satsing fra vår side for å åpne det asiatiske markedet for nordmenn, sier Robert Lönneblad i Finnair som trives i et miljø blant mange vakre bunader og en ordfører kledd i finske farger.

Lönneblad er general manager for Finnair Skandinavia og har spilt en helt sentral rolle for å utvikle det nye rutetilbudet. Det har skjedd i nært samarbeid med Nina Jensen og Ellen Weidemann i Avinor som begge roser den samlede regionale innsatsen for å skape dette tilbudet:

– Luftfartsforum arbeider med forskjellige reisealternativ. Vi har arbeidet lenge med å skape et Finnair-tilbud til Helsinki. Flyselskapene er avhengige av solid informasjon for å fatte sine beslutninger. Slik har vi gått etter alle kontakter mellom firma i Norge og Finland som kan ha glede av en slik forbindelse. Jeg vil rose den felles innsatsen som ligger bak dette tilbudet, sier Nina Jensen.

I tillegg til Helsinki som nytt direkte-reisemål åpner også den nye ruten store muligheter videre ut i verden.

Ta lappen

– I dag har Finnair 19 ruter til Asia hvorav sju til Kina og fire til Japan. Med vår rutestruktur er det lett å komme fram til det ønskede reisemål. Når Finnair åpner en egen rute fra Trondheim, er det et ledd i vår langsiktige strategi med å satse mer på Norge. Men ved siden av å gi nordmenn et tilbud for reiser til Asia, ønsker vi også å hente flere folk fra Asia til Trondheim. Både i Kina og Japan er det stor interesse for norske naturverdier som selger godt i det internasjonale marked, sier Lönneblad som også håper at mange nordmenn lar seg friste til en helg i Helsinki eller andre finske destinasjoner.

For ordfører Ivar Vigdenes er det stort å åpne den nye direkteruten nøyaktig på dagen fire år etter åpningen av direkteruten fra Værnes til Barcelona. Han er rask og effektiv når han over calling-anlegget erklærer flyruten for offisielt åpnet.

Lufthavndirektør Marit Stigen ved Trondheim lufthavn Værnes jubler over den nye rutetilveksten.

– Vi skal være et godt vertskap og bidra til et bærekraftig miljø. Alle våre 1500 ansatte vil bidra. Vi har et sterkt fokus på miljøet i vårt arbeid. Dette er en gledens dag med åpning av direkte forbindelse mellom Værnes og Helsinki, for kortere reiseavstand betyr mindre utslipp. Dette har vært et utrolig symboltungt samarbeidsprosjekt som lover godt for videre utvikling. Jeg vil takke Nina Jensen og Ellen Weidemannfor innsatsen. Vi har hatt et godt samarbeid med Finnair og presentert hva denne regionen har å by på, sier Marit Stigen.

Ordfører Ivar Vigdenes og lufthavndirektør Marit Stigen ønsker general manager Robert Lönneblad lykke til på jomfruturen til Helsinki.
Ordfører Ivar Vigdenes og lufthavndirektør Marit Stigen ønsker general manager Robert Lönneblad lykke til på jomfruturen til Helsinki.

Les forrige sak:
Politiet har vært mye ute på veiene i vinter. Mandag ettermiddag kjørte alle lovlydig i Elvran. (Arkivfoto: Utrykningspolitiet)
Ingen kjørte for fort

Uvanlig, men hyggelig melding fra politiet

Close