5 °C Stjørdal, NO
21/03/2019

Åpnet nybygget på Fosslia

|||||||| ||||||||

Det sier rektor Åge Pedersen i en oppsummering til ordfører Ivar Vigdenes, varaordfører Ole Hermod Sandvik, prosjektleder Arild Hopstad, arkitekt Gunhild Reitan, leder Gunnar Uglem i komite , lensmann Arne Henrik Ulvin og andre gjester under den offisielle åpningen av det nye tilbygget til Fosslia skole på onsdag.

På budsjettmøtet i desember 2015 fattet Stjørdal kommunestyre et vedtak om å gi Fosslia skole et tilbygg. Da var situasjonen ved skolen for lengst blitt ganske prekær. Skolen som ble åpnet i august 1997, hadde fått et jevnt tilsig av elever. Dermed måtte skolen gi slipp på spesialrom for å finne plass til alle.

Denne situasjonen kunne ikke fortsette. Alle faglige råd pekte i en bestemt retning: Tilbygg!

– I Stjørdal er vi opptatt av å ta grep som står seg i framtida. Derfor ønsker vi i størst mulig grad å ty til midlertidige løsninger. Vi er mer opptatt av å bygge for framtida slik vi har gjort her på Fosslia skole. Kostnaden er 46,4 millioner kroner. Det er vel anvendte penger.

Arild Hopstad har stått sentralt i arbeidet som prosjektleder. Han har formidlet kontakten mellom impliserte parter:

Coop Storlien artikkelnivå

– Grunnen ga oss noen ekstra utfordringer. Et så stort nybygg kan fort før til litt større summer. Men totalt sett mener jeg at nybygget ved Fosslia skole er reist godt innenfor budsjett, forteller han til ordføreren og de andre.

– Siden vedtaket om nybygget for drøyt to år siden har prosessen gått på skinner. Elever og lærere har vist en fantastisk tilpasningsevne. Prosessen er gjennomført uten ulykker av noe slag. Derfor vil jeg gi en stor honnør til entrepenøren HENT og deres samarbeidspartnere, poengterer rektor Åge Pedersen.

Varaordfører Ole Hermod Sandvik er godt fornøyd med den nye trafikkløsningen på skolen: – Her snakker vi et stort framskritt. Tidligere kunne det være store trafikale utfordringer med en lett blanding av busser, biler, syklister og gående. Til alt hell har vi unngått ulykker. Nå har vi fått enda bedre forhold for å unngå ulykker i trafikken på skolen, presiserer han.

Arkitekt Gunhild Reitan fra On Arkitekter og ingeniører på i Orkdal takket for oppdraget og roste det gode samarbeidet involverte parter. I tillegg har Almira Canovic i skolens administrasjon var vært et viktig bindeledd.

Dagens program

Markeringen av åpningen startet ute sammen med elevene. Kulturvertene Elise og Linn tok imot gjestene og viste plass. Først var det et fengende pyroshow litt opp i høyden før alle snudde seg 180 grader for mot forsamlingen av stolte elever som var pent oppstilt.

Da var det felles åpningsdans «Trivselsdansen» med noen fordansere og alle elevene deltok. En stolt ordfører Ivar Vigdenes priste seg lykkelig over den gode gjennomføringen helt uten ulykker.

En stolt rektor Åge Pedersen berømmet den politiske beslutningen for å finne en løsning. Så fikk elevene gå tilbake til sine klasserom der det ventet kaker servert etter en stor dugnadsinnsats. Han gjør et ekstra poeng ut av Gunhild Reitan som har tegnet det flotte tilbygget.

Og han understreker også betydningen av arbeidet til helsesøster Ailin Thams som har lett tilgjengelig kontor sentralt i administrasjonen:

– Det kan være viktig å møte en stemme utenfra, sier han.

Kaker og kaffe ventet også på de involverte gjester der skolesjef Ann Kristin Geving benyttet anledningen til å gratulere Fosslia skole med denne dagen. Det nye tilbygget er tatt i bruk frå nyttår.

Rektor Åge Pedersen var svært glad for å kunne ta med seg de besøkende på en runde rundt i det nye tilbygget der han viste fram de oransje søylene som arkitekt Gunnhild Reitan har dekorert bygget med.

Det var besøk inn i klasserommene der elevene fikk anledning til å stille spørsmål til ordføreren: – Hvorfor vil du være ordfører? Hvordan ble du ordfører? Hvordan er det å være ordfører? Ordføreren svarte villig og understreket at det er ekstra moro å åpne en ny skole:

– Det viser at vi er del av et fellesskap som arbeider for å gi innbyggerne gode løsninger, sier han.

På denne runden fikk gjestene et godt inntrykk av det nye tilbygget og klasseromsløsningene. IT-ansvarlig Anders Krieg demonstrerte de siste teknologiske løsningene og mulighetene. Rektor Åge Pedersen innrømmet: – Dette byr også på pedagogiske utfordringer!

Driftsansvarlig John-Anders Rødde har stått sentralt i arbeidet med den nye skolen. Han benytter anledningen når vi besøker en klasse som varmer vann og studerer energi:

– Vi har gravd opp og fjernet den gamle oljetanken som er erstattet med åtte nye varmepumper. Fosslia skole har alltid ligget lavt på energiforbruk. Det gjør vi fortsatt med den nye løsningen.

Etter to fulle timer kan Åge Pedersen takke de frammøtte som har fått en uforglemmelig opplevelse.

Les forrige sak:
||
Nå er Emil klar for OL

Totalt elleve mannlige langrennsløpere har fått plass i troppen til Pyeongchang. I […]

Close