1 °C Stjørdal, NO
13/12/2019

Åpnet nye Grip senter på Tangen

– Vi synes dette senteret i Stjørdal virker veldig godt gjennomført

Julie Dullum og Lilly Flatmo Moen, begge 10 år likte buldreveggene på nye Grip. Bak klatrer Maria Raastad fra Trondheim. Julie Dullum og Lilly Flatmo Moen, begge 10 år likte buldreveggene på nye Grip. Bak klatrer Maria Raastad fra Trondheim.
Hellsenteret111219

Buldresenteret på Tangen i Stjørdal fikk en flott mottakelse lørdag. Mange var innom for å se og prøve ut de varierte klatre- og buldreveggene. Grip tilbyr både lett og utfordrende klatring til personer i alle aldre.

Det handler om teknikk og styrke samtidig som klatresporten har mange positive egenskaper. Etter at Jeanette Wagelid dro i gang Stjørdal Klatreklubb for noen år tilbake, har interessen regionalt bare økt med flere utøvere i sporten. Nå så hun endelig mulighet til å kunne tilby noe nytt også til unge klatrere. Realisering fant sted lørdag med stor respons fra besøkende.

– Jeg har gått med en drøm om å utvikle et tilbud med bedre åpningstider etter starten i Stjørdalshallen. Med flere investorer innenfor klatrermiljøet med på laget, lot det seg gjøre å satse på dette senteret i Stjørdal. Det sier Jeanette Wagelid som lørdag fikk mange gratulasjoner og lykkeønskninger fra folk og klatrere som var innom på åpningsdagen. (Artikkelen fortsetter under bildet!)

Lars Erik Uglemsmo fra Selbu Klatreklubb testet ut nye Grip i Stjørdal.
Lars Erik Uglemsmo fra Selbu Klatreklubb testet ut nye Grip i Stjørdal.

To blant mange unge utøvende i de nye buldreveggene var Julie Dullum og Lilly Flatmo Moen, begge ti år fra Skatval og Stjørdal.

– Dette synes vi er kjempeartig. Det er utfordrende å greie stigningene i klatreveggene, sa Julie og Lilly, som begge har noe erfaring fra klatrermiljøet. (Artikkelen fortsetter under bildet!)

Ordfører Ivar Vigdenes var til stede med blomster til klatresjef Jeanette Wagelid. (Foto: Jan Henrik Siraas)
Ordfører Ivar Vigdenes var til stede med blomster til klatresjef Jeanette Wagelid. (Foto: Jan Henrik Siraas)

Maria Raastad er student i Trondheim og tok turen til buldresenteret for å teste utfordringene i de lokalt produserte buldreveggene. Erfarne Mattias Hornum, Dag Stuan og Sveinung Riiber ankom fra Trondheim Klatreklubb. En klubb som etter hvert får utvidet kapasitet med nye Grip klatresenter på Sluppen neste år.

– Vi synes dette senteret i Stjørdal virker veldig godt gjennomført. Jeanette Wagelid vet hva hun ønsker å oppnå med stor variasjon i løsninger. Her kan man starte med buldring i ung alder og utvikle egne teknikker. Veggene i senteret har utfordringer for utøvere i alle aldre innen klatring og buldring, sa Sveinung Riiber i en pause på åpningsdagen. (Artikkelen fortsetter under bildet!)

Nye Grip på Tangen gir et tilbud for hele familien innen buldring og klatring. Bilde fra åpningsdagen lørdag.
Nye Grip på Tangen gir et tilbud for hele familien innen buldring og klatring. Bilde fra åpningsdagen lørdag.

Mange med erfaring i Midt-Norge er kjent med utendørsveggene i Storvika og På Hell. Med nytt senter på Tangen kan sporten nå praktiseres hele året. Grip fikk også besøk fra klatrermiljøet i Selbu og Langseth Arena. Lars Erik Uglemsmo fra Selbu Klatreklubb hadde med seg klatrekamerater på åpningsdagen. Alle ble imponert over hva Stjørdal og Grip nå kan tilby.

Les forrige sak:
Sommervikar Emma Berg hos Kortman og Pick-up cafe har travle dager i Vuddudalen. Nå serveres kundene i en utvidet diner.
Amerikansk stemning langs E6

Ny innredning og style hos populært stoppested

Close