4 °C Stjørdal, NO
23/10/2020

Årets LS skal bli tidenes peneste

Disse damene skal både pynte og skyte

GUNS AND ROSES: Hazel Sigrid Wolff (t.v.) og leder for Pynte-komité, Kari Skulbørstad vil gjøre LS 2018 både vakkert og oversiktlig med bla.a. "Stjørdals-røde" blomster foran viktige innganger, og binde vinner-buketter nesten samtidig som de deltar på skytingen. Resten av pynte-teamet består av Bertha Wengstad, Tone Bremseth og ansvarlig for blomsterbuketter, Liv Mari Elverum. GUNS AND ROSES: Hazel Sigrid Wolff (t.v.) og leder for Pynte-komité, Kari Skulbørstad vil gjøre LS 2018 både vakkert og oversiktlig med bla.a. «Stjørdals-røde» blomster foran viktige innganger, og binde vinner-buketter nesten samtidig som de deltar på skytingen. Resten av pynte-teamet består av Bertha Wengstad, Tone Bremseth og ansvarlig for blomsterbuketter, Liv Mari Elverum.

Kari Skulbørstad og Hazel Sigrid Wolff deltar i LS2018 både som skyttere og som medlemmer av pynte-komiteen, som skal sørge for at stevnet fremstår på aller beste måte.

– Krukker og kasser med blomster skal plasseres rundt omkring, og så skal vi binde 150 blomsterbuketter som skal deles ut til vinnerne, forteller Kari Skulbørstad og Hazel Sigrid Wolff. De har også vært med og designet blomsterdekorasjonene.

Inspirert av kommunevåpenet

– Røde blomster skal symbolisere det røde i Stjørdals kommunevåpen, forteller Hazel Sigrid Wolff.

– Og gule blomster skal symbolisere linnormen, fortsetter Kari Skulbørstad. De har underveis fått hjelp og faglige råd av blomsterdekoratør Liv Mari Elverum og av Hammer Planteskole.

Skulbørstad og Wolff vil at LS2018 skal bli det peneste LS noensinne, og i pynte-pausene blir de å finne på standplass.

Erfaren og uerfaren

– Jeg skyter i klasse tre, på 200-meteren, forteller Kari Skulbørstad, som også er leder for Lånke Skytterlag. Hun kommer fra en skytterfamilie og fikk skytingen inn med morsmelka.

– Både mor og far er skyttere, og de er fremdeles aktive i en alder av 73 år. Jeg var fem år første gang jeg var med dem på Landsskytterstevnet i Bergen i 1972. Mor var også på Prinsesselaget på Jonsvatnet i 1978, forteller Skulbørstad, som også har en sønn og en datter, samt to brødre som deltar i LS2018.

– Jeg er ikke fullt så erfaren, da, sier Hazel Sigrid Wolff. Hun er opprinnelig fra Skottland, men gjennom mannen Ivar Skjelstad, som er leder i Skjelstadmark Skytterlag, har hun fått interessen for skyting.

– Jeg meldte meg på nybegynnergruppen, og nå har jeg vært med på fem skyteøvelser, forteller Wolff, som skal skyte fra 100 meters avstand på stevnet.

Inspirert av Jon G. Hofstad

En viktig inspirasjon for Hazel Sigrid Wolff var avdøde Jon G. Hofstad, som sammen med hennes mann Ivar bidro sterkt til at Stjørdal fikk Landsskytterstevnet.

– Det er veldig synd at Jon ikke fikk oppleve stevnet, men han skal være på minnemedaljen. Den egentlige grunnen til at jeg meldte meg på, var å få minnemedaljen, sier Wolff.

– Hvordan tror dere det går?

– Det viktigste er å delta, smiler Kari Skulbørstad.

– Det blir uansett ny rekord på meg, ler Hazel Sigrid Wolff.

Les forrige sak:
Moltene klargjøres for bruk til vinteren.
Myras gull er klar til plukking

Moltesesongen utfolder seg i all sin prakt

Close