5 °C Stjørdal, NO
19/03/2019

Årets Novembermarked – på Route 26

Sett av dagen, ta med hele familien, tanter, onkler, besteforeldre og nabo. Ersgard har god plass til alle.


Årets største nyhet på sørsiden, er Eidum gårdsbakeri som nå starter opp rett før jul. Solvår Reinsberg har gått i lære hos bl.a. Kolonihagen i Oslo og på søndag tar hun med seg sine bakervarer til Stallen på Ersgard. Siden det er farsdag, har Solvår bakt mange muffins som barna selv kan pynte til far. Hun har også smaksprøver på ulike typer grovbrød og på julekake og vørterkake som kan bestilles til jul. Ulike bakervarer kan også kjøpes med hjem på søndag.  Stallen er for anledningen Ersgard sin mathall. Kristin Furunes som er Ersgard sin hoffleverandør av flatbrød, har også med seg rognebær gele, sylta gresskar, saft, elg morrpølse, leverpostei, honning og mulig noen andre matgleder også.

 

Sang før advent

Den glade sopranen Randi Raaen tar både med flatbrød og sangstemmen sin. Hun synger i Kor-Nelius som blir dagens musikalske innslag. Koret har stor sangglede, og vil gjerne dele den med sambygdinger på søndag.  Foruten konserten på søndag øver de inn julesanger til Julekonsert i Bakke Kirke i Trondheim 4. desember. I år som tidligere gleder Oddrun Øfsti Brandsæter, Ersgard med egen utstilling. Årets salgsutstilling heter «Cadmium red light» og blir å finne i stua over stallen. Denne driftige damen fra Øfsti har også med seg litt ull og produkter fra sine livlige Mohair- geiter. Kanskje tar geitebukken seg en tur også. Mer ull blir det på Storloftet der Rita Daverdin spinner garn og Øfsti landbruk selger flotte skinn fra Spælsau og Trønder-sau. Vil noen pynte seg litt ekstra viser Berit Sakshaug hvordan hun tryller frem spennende smykker. På tømmerveggen i Kastelåven viser og selger Svein Wik noen av sine flotte naturbilder. Svein vil også holde to fantastiske bildeforedrag både om store rovdyr og om Svalbard. På kåret til Borghild blir det rolig og mytisk stemning med Hulder eventyr. Det er Irma Øfsti som forteller.

Coop Storlien artikkelnivå

 

Ridning

For de mer aktive blir det riding på Eikra Gard sine flotte Islandshester og andre spennende uteaktiviteter. Butikken “Handel ved Elva” er selvfølgelig åpen og Ersgard sin yngste generasjon har vaffel bod på tunet. Inne i Storstuggu fra tidlig 1800-tall kan både farsdagsmiddagen og kaffe serveres. Gårdens kokarkjerring Kjellrun tilbyr sin kafé og serverer både potetsuppe, skuffkake, kaffe og annet godt i gårdens flotte stue.

 

På Ersgard er det gode parkeringsforhold, men ingen kortterminal. Ta gjerne med kontanter. Det er gratis inngang men noen av aktivitetene koster noen kroner. Oppdatert program for dagen finnes på www.ersgard.no. En herlig gjeng på sørsiden av Stjørdalselva gleder seg til å vise seg frem. Velkommen!

 

 


Les forrige sak:
Frimerkeklubben – 11 11 11

  Det hadde de slett ikke noe i mot. Foruten at frimerkesamlere […]

Close