15 °C Stjørdal, NO
24/05/2019

– Århundrets måneformørkelse

Hobbyastronomen Laffen Jensen tok bilder av begivenheten fredag kveld

Laffen Jensen omtaler måneformørkelsen fredag kveld som århundrets beste. Her ser vi ham på toppen av Forbordsfjellet, hvor mange hobbyastronomer var samlet for å se på formørkelsen. Laffen Jensen omtaler måneformørkelsen fredag kveld som århundrets beste. Her ser vi ham på toppen av Forbordsfjellet, hvor mange hobbyastronomer var samlet for å se på formørkelsen.

Fredag kveld var det måneformørkelse, og over 300 personer i alle aldre var samlet på Forbordsfjellet for å beskue den astronomiske begivenheten.

En av dem var hobbyastronomen Laffen Jensen fra Stjørdal, som har sendt oss bilder av måneformørkelsen.

Over 300 personer tok turen opp til toppen av Forbordsfjellet fredag kveld. Foto: Laffen Jensen
Over 300 personer tok turen opp til toppen av Forbordsfjellet fredag kveld. Foto: Laffen Jensen

– Det var en fantastisk opplevelse. Jeg har aldri sett så mye folk samlet på Forbordsfjellet før, men så var det da også århundrets beste måneformørkelse, sier Jensen.

På grunn av skyer tok det litt tid før de fremmøtte fikk se månen, men til slutt dukket den opp som en tynn sigd høyt oppe på himmelen.

– Vanvittig gøy å få oppleve denne begivenheten, som ble avsluttet med de vakre, spøkelsesaktige, nattskinnende skyene over Stjørdal, forteller Laffen Jensen, som har lagt ut flere bilder av måneformørkelsen på sin Facebook-side «Laffens Astronomiske opplevelser».

Les forrige sak:
GUNS AND ROSES: Hazel Sigrid Wolff (t.v.) og leder for Pynte-komité, Kari Skulbørstad vil gjøre LS 2018 både vakkert og oversiktlig med bla.a. "Stjørdals-røde" blomster foran viktige innganger, og binde vinner-buketter nesten samtidig som de deltar på skytingen. Resten av pynte-teamet består av Bertha Wengstad, Tone Bremseth og ansvarlig for blomsterbuketter, Liv Mari Elverum.
Årets LS skal bli tidenes peneste

Disse damene skal både pynte og skyte

Close