9 °C Stjørdal, NO
22/08/2019

Armin og Sindre blir historiske

17-åringer har imponert hele håndballmiljøet – lørdag blir de tidenes yngste i 2. divisjon

De er håndballregionens mest lovende dommerpar. Lørdag debuterer Armin Spago (t.v.) og Sindre Hell som kampledere i 2. divisjon. De er håndballregionens mest lovende dommerpar. Lørdag debuterer Armin Spago (t.v.) og Sindre Hell som kampledere i 2. divisjon.

Lørdag ettermiddag dømmer Sindre Hell og Armin Spago 2. divisjonskampen i håndball mellom Byåsen og Selbu. Dermed er de tidenes yngste fra Midt-Norge som dømmer i den divisjonen.

17-åringene har dømt sammen i tre sesonger. Etter å ha spilt håndball siden de var veldig unge satser de nå mest på dømmingen.

– Vi kan innrømme at vi til å begynne med tenkte at her var det mulighet for å tjene noen kroner. Nå er det motivet for lengst strøket. Nå er det utfordringene og se hvor langt vi kan nå som dommere, sier Sindre Hell og Armin Spago og forteller at det hele startet med at seks fra håndball-laget deres sammen tok barnekamplederkurs.

– At det ble oss to som etterhvert ble par, skyldes at vi både har ganske lik oppfatning av håndballspillet og har lik spilleforståelse, uttaler de til handball.no.

De fremhever spilleforståelsen, tydeligheten, smilet og en god kommentar på lur som de viktigste ferdighetene.

Til handball.no er dommersjefen i Region Nord, Morten Isachsen, helt enig med guttene.

Coop Storlien artikkelnivå

– Sindre og Armin er det yngste paret i Region Nord som har dømt så høyt som 2. divisjon. De er et meget lovende dommerpar. Jeg tror ikke jeg har fått så mange positive tilbakemeldinger fra spillere, trenere og observatører som det jeg har fått på dette paret. Er de motiverte nok, kan de nå helt til topps, til å bli internasjonale dommere, uttaler Isachsen som også skryter av den oppfølgingsjobben Linda Landstad, dommerkoordinator i Stjørdal, gjør.

Guttene selv er innstilt på å rykke videre opp som dommere.

– Å bli best, kommer det samstemt fra de to på spørsmålet om ambisjonene som håndballdommere.

Eplet faller som kjent ikke langt fra stammen. Pappan til Sindre, Ronny Hell, er mangeårig toppdommer og dømte blant annet damenes NM-finale sist jul sammen med Morten Isachsen, og var også mangeårig håndballtrener for de to lovende ungguttene.

Debuten i 2. divisjon til Sindre Hell og Armin Spago foregår i Munkvollhallen lørdag ettermiddag i lokaloppgjøret mellom Byåsen og Selbu.

Les forrige sak:
STORE PROSJEKT: Malabares Tattoo Studio har mange kunder som ønsker seg store prosjekt. Trond Christensen er en av dem, som her får en ny tatovering fra tatovør Jose Bedoya.
Tatoverer hele lørdagen for en god sak

Satser på å sette ny rekord i antall kroner til Barnekreftforeningen

Close