3 °C Stjørdal, NO
16/02/2019

Arnardo-besøk for aller første gang

Sirkus i Sona og i Dalådal

|| En skikkelig muskelmann er med Cirkus Arnardo i år.||

For aller første gang kommer Cirkus Arnardo til Hegra. Dagen før besøker de Meråker for første gang på 24 år.

En topptrimmet muskelmann står på plakaten når Cirkus Arnardo besøker Meråker 28. og Hegra 29. mai. Den sterke mannen heter Denis Ilchenko, er 33 år og kjent fra Guinness rekordbok og britiske TV-show. Han trekker biler kun med tennene, sjonglerer himmelhøyt med tunge bildekk, og løfter telefonstolper over hodet med halve crewet hengende på som ekstra vekt.

Publikum kan virkelig glede seg til å se Denis i aksjon.

– Dette er nok noe som meråkerbyggene og stjørdalingene ikke har sett tidligere, sier sirkusdirektør Arild Arnardo i en pressemelding om sin nye hovedattraksjon.

– Faktisk har jeg ikke opplevd maken selv, heller. Til og med klappsetene kommer til å applaudere nå, sier sirkusveteranen før forestillingene på Dalheim Stadion i Meråker og på Sona Camping i Hegra.

Den nye forestillingen byr også på cosplay-artist og slangemennesket Kelly Saabel som skyter piler med foten mens hun balanserer på hendene som en alveprinsesse i Middle-earth. Kelly er kjempepopulær i Tyskland med mange tusen følgere på Instagram.

Det samme gjelder Kenya Boys. Her er det fart, glade rytmer, limbodans, ild og akrobatikk i skjønn forening fra Afrikas hjerte.

For Cirkus Arnardo er en arena der tilskuerne kommer tett på aktørene, kun et popcornkast unna. Og der innholdet skifter i stort tempo, mellom øyeblikk som får oss til å le, hviske, forbauses, eller til å sitte musestille med prikkende gåsehud.

Og det er mye mer: En stor flokk Siberian husky og samojedhunder stormer inn i manesjen i ekspress-fart, mens Clown André besøker Norge for første gang med rød nese og nye humørfylte idéer.

De hestefrelste får møte vakre pinto-ponnier i frihetsdressur fremført av hestepedagog Yvonne Lübben.

Se og lær når Diana Boiachin blåser fargerike såpebobler i mega-format, og hold pusten når Duo Costache kjører dødshjul i 10 meters høyde.

Alt er med. Som temposjonglør, illusjonister og dristig «flyakrobatikk» i ringtrapez.

Dette og mer til i årets utgave av Cirkus Arnardo, som har langt flere dimensjoner enn det som lar seg gjenskape på en glatt skjerm. Selv med en fantasillion pixler for hånden.

I 2018 er det forresten 250 år siden det moderne sirkuset ble født, i England, i 1768. Dette blir markert over hele Europa.

– For dette er levende underholdning tuftet på rike tradisjoner. Og naturligvis støpt i en moderne form som fenger. Så, joda, vi viser virkelig muskler i år, sier sirkusdirektør Arild Arnardo.

Les forrige sak:
Marius Johari gjennomførte 70 brannkontroller og fikk velfortjent iPad i førstepremie. Utdelere var Alf Kåre Wangberg (t.v.) fra premiesponsor Gjensidige Stjørdal Brannkasse og Arve Klefsåsvold fra Stjørdal brann- og redningstjeneste.
Marius (14) sjekket brannsikkerheten i nabolaget

70 brannkontroller ga iPad i premie

Close