2 °C Stjørdal, NO
26/10/2021

Spar Hegra uke 43
XC60
Header-Bingo-med dato
XC90
XC40

Arnstad gir seg som leder i Senterungdommen

Nå skal hun hjem til Trøndelag

Ada Arnstad sier nei til gjenvalg som leder for Senterungdommen. (Foto: Ragne Borge Lysaker) Ada Arnstad blir politisk rådgiver for finansministeren. (Foto: Ragne Borge Lysaker)

Etter tre år som leder i Senterungdommen har Ada Arnstad nå sagt til valgkomiteen at hun ikke ønsker å ta gjenvalg på landsmøtet i november.

Hun sier det er et tungt, men riktig valg å gi seg nå, og er takknemlig for den tilliten hun har fått, heter det i en pressemelding fra Senterungdommen.

Arnstad har vært leder siden 2016 og vært sentral i Senterpartiet i tiden hvor partiet har vokst til et av landets store parti. Arnstad har stått på for å fremme god klimapolitikk i senterbevegelsen, og har engasjert seg i å løfte fram Norges internasjonale ansvar. Hun har vært en sterk stemme i Senterpartiets og Senterungdommens arbeid for tjenester nært folk i hele Norge.

– Med denne regjeringens sentraliseringshysteri har det sjelden vært viktigere med en sterk og tydelig senterbevegelse. Vi vil utvikle, ikke avvikle Distrikts-Norge. Jeg skal fortsette å jobbe for vårt alternativ og vår politikk hjemme i Trøndelag fra høsten av, sier Ada Arnstad.

Senterungdommen og Senterpartiet har økt oppslutningen sin stort de siste årene, og særlig skolevalgresultatet er Arnstad godt fornøyd med. I 2015 fikk Senterpartiet en oppslutning på 5.7% som økte til 7% i 2017. Arnstad regner med en god økning i år også.

– Over flere år har vi jobbet godt med organisasjonen og vi har fått mange nye lokallag. Vi er et sterkt ungdomsparti med mange nye, dyktige senterungdommer som skal ut og vinne valget for oss. Jeg gleder meg til de neste månedene og min siste valgkamp som leder for Senterungdommen, uttaler Ada Arnstad i pressemeldingen.

Arnstad er den lengstsittende kvinnelige lederen i Senterungdommen, og er nå klar til å drive valgkamp i Trøndelag hvor hun er 3. kandidat til fylkestinget. Uansett valgresultat skal Arnstad heim til Trøndelag for å fullføre studiene sine.

Les forrige sak:
(Illustrasjonsfoto: Bjørn Sten)
Debatt: Ja, vi elsker korps

- Tenk hvor utrolig tøff den ungen som marsjerer i korpset er

Close