19 °C Stjørdal, NO
24/07/2021

Spar Hegra header uke 29
Header-Bingo-uten dato

Årsaken til dødsulykken ikke kjent

En omkom – en ble lettere skadd i flyulykken i Meråker

En omkom og en ble lettere skadd i flyulykken ved Øian flyplass i Meråker. (Foto: Hallgeir Martin Lundemo)

Årsaken til den tragiske flyulykken i Meråker fredag ettermiddag er foreløpig ikke avklart.

– Politiet er i gang med etterforskning av saken. Ved siden av de tekniske undersøkelsene, gjennomføres det avhør av vitner som kan bidra med informasjon i saken i løpet av kvelden. Politiet har etablert dialog med Havarikommisjonen for å samordne de videre undersøkelsene i saken, og med mål om å avklare årsaken til flystyrten, heter det i en pressemelding fra Trøndelag politidistrikt fredag kveld.

En person omkom i flykrasjen like ved Øian flyplass i Stordalsveien i Meråker fredag ettermiddag. Ifølge Adressa.no er den omkomne en mann i 60-årene. Den andre som befant seg ombord i flyet, en mann i 50-årene, ble fraktet til St. Olavs hospital i Trondheim. Sykehuset opplyser at denne mannen har lette skader og situasjonen er stabil.

Politioverbetjent Annar Sparby ved Stjørdal lensmannskontor uttaler til NTB at politiet har fått en foreløpig forklaring fra mannen i 50-årene, men skal ta opp en mer grundig forklaring lørdag.

– Vi har godt håp om å finne årsaken til at ulykken kunne skje, sier han.

Han beskriver de to mennene som erfarne flygere som har tilknytning til en lokal flyklubb. Begge skal være fra området.

Meldingen om flyulykken kom fredag klokka 12.58. Flyet ble funnet kort tid etter av nødetater. Flyet lå ikke langt unna flyplassen i Stordalen i Meråker. Flyet er et mikrofly av typen Savanna VG.

Les forrige sak:
Synkehull utbedret – badestrand åpnet

- Geologen har friskmeldt stranda

Close