2 °C Stjørdal, NO
17/10/2021

XC60
XC90
Header-Bingo-uten dato
XC40

Asbjørn var ute og syklet da han fikk en uventet telefon: – Jeg måtte ta meg en liten pause

Asbjørn Andersen er ofte å se på sykkelsetet. Nå har Idrettsrådet i Stjørdal pekt ut Andersen som årets ildsjel. Foto: Guro Storli Aune. Asbjørn Andersen er ofte å se på sykkelsetet. Nå har Idrettsrådet i Stjørdal pekt ut Andersen som årets ildsjel. Foto: Guro Storli Aune.

Idrettsrådet i Stjørdal har utpekt sykkelgeneralen Asbjørn Andersen som årets ildsjel.

Hvert år inviterer Idrettsrådet alle idrettslagene i de trønderske kommunene til å nominere en ildsjel som blir hedret under idrettenes hederskveld.

I Stjørdal falt valget i år på sykkelgeneralen Asbjørn Andersen. Han fikk beskjeden sist uke.

– Jeg var ute på en sykkeltur da jeg fikk telefon om dette. Jeg måtte ta meg en liten pause. Det betyr jo mye, og er en erkjentlighet for at man har holdt på i mange år og gjort sitt beste, sier Andersen.

Flere verv

Andersen har vært sentral i sykkelmiljøet i Stjørdal i en årrekke. Han startet som aktiv syklist på slutten av 1960-tallet og har senere hatt flere verv i Stjørdals-Blink sykkel, blant annet som nestleder og leder. Han har også sittet som leder i Stjørdal idrettsråd.

– Jeg har stort sett holdt på med lag og foreningsarbeid i Stjørdals-Blink sykkel fra 1989 og til dags dato. Livet har stort sett dreid seg om sykkel, sier Andersen.

Han har dessuten stått i bresjen for å få flere sykkelmesterskap til Stjørdal, deriblant tre norgesmesterskap på landeveg og 15 norgesmesterskap på bane.

Ressurs i sykkelmiljøet

Leder i Idrettsrådet i Stjørdal, Eva Lassemo, forteller om Idrettsrådets begrunnelse.

– Andersen har vært en enorm ressurs i sykkelmiljøet i Stjørdal i nesten 50 år. Først som aktiv syklist selv, deretter som tillitsvalgt på ulike nivåer, nestleder og leder i sykkelgruppa. For en gangs skyld ble han målløs da han fikk beskjed, sier Lassemo.

Prisen deles ut under Idrettens hederskveld i Trondheim 5. november.

Les forrige sak:
Gravemaskin ødela strømkabel – 1200 mistet strømmen

Close