1 °C Stjørdal, NO
27/11/2020

Åsen Songlag med ny høstkonsert!

Are Hembre er gjestesolist.

 

Hembre er født i 1992, og er for tiden bosatt i Trøndelag. Gjestesolist nummer to er 24 år gamle Oda Svendgård, oppvokst i «Fånnån» i Åsen.  Oda er et multitalent, damen og har rukket å holde tre separatutstillinger med billedkunst på ulike steder i fylket.

Åsen Songlag er et blandakor som består av omlag 30 glade sangere i alderen 20 til 73 år. Dette er et aktivt kor, som er kjent for å ha et stort repertoar som synger alt fra salmer til moderne musikk. Koret blir ledet med taktfast hånd av dirigenten Tove Tvete Undlien. Takhøyden i Åsen Songlag sitt kor er stor, og miljø, mangfold og inkludering blir vektlagt. Åsen Songlag har en stor aktivitet hele året som foregår stort sett i lokalmiljøet. En ny kabaret-forestilling settes opp hvert år. Denne inneholder foruten korsang, både solist-opptredener, monologer og sketsjer. Koret har deltatt i flere kor-konkurranser, og har oppnådd gode resultater. Om muligheten er der, dukker koret opp både på sangertreff og korfestivaler rundt omkring. I 2010 reiste koret til Sagaøya Island, hvor de hadde konsert sammen med andre kor fra Island. Dette var en opplevelse av de sjeldne i samme tid en illsint vulkan holdt hele flytrafikken i ånde med sine askeutbrudd. Åsen Songlag går ikke av veien for å samarbeide med profesjonelle aktører.  Både Elisabeth Andreassen, Marianne Antonsen, Geirr Lystrup, Hanne Krogh og Tore Johansen har hatt gleden av å stifte slikt bekjentskap.

 

Are Hembre som gjestesolist i høst
I 2011 var Are Hembre i finalen på TV2 sitt konsept Norske Talenter sammen med sin daværende sangpartner Sunniva Unsgård, også hun fra Stjørdal. Duettparet kom på 2. plass. I 2012 ble Are tildelt den prestisjetunge Trondheimsbaserte gründerprisen “Señor Lyng” for sitt unge gründersinn og engasjement.  I 2013 ble Are tildelt Meldal Kommunes kulturpris som den yngste noen sinne for sine konserter i Gammelgruva Katedral, etter fem år med utsolgte hus. I høst har han også som tidenes yngste, spilt Nils Lykke i midnattsoperaen på Steinvikholmen på Skatval, og høstet gode kritikker i den sammenheng.

 

Pianist for høstens konsert er Trond Hustad. Han er en travel frilansmusiker og har jobbet i mange år ved Trøndelag Teater som kapellmester. Han har i tillegg vært turne-keyboardist for Stage Dolls i over 20 år, samt i en årrekke jobbet som pianist for bl.a. Tore Johansen, To tenorer og en té, Stephen Brandt Hansen, Erik W. Jacobsen, Travellin Strawberries, Øystein Baadsvik, Tre Små Kinesere, Åshild Mundal, Mari Haugen Smistad og Are Hembre. Hustad har også over en tiårsperiode vært kapellmester på forestillingen «Lady Arbutthnot» på Sunndalsøra. Som komponist har han kanskje utmerket seg mest ved å levere reportasjemusikk til NRKs serie «Tore på Sporet» i alle sesonger siden starten i 1996.

 

Gjestesolist nr. 2 i høst er 24 år gamle Oda Svendgård, oppvokst i «Fånnån» i Åsen.  Oda er et multitalent, og har rukket å ha tre separatutstillinger med billedkunst på ulike steder i fylket. Hun er for tiden bosatt i Trondheim, hvor hun studerer ved NTNU, og er i full gang med praksis som Kunst- og Håndverkslærer på ungdomstrinnet. Svendgård har en videreutdannelse innen musikk, dans og drama. Hun er også utdannet motedesigner ved Arts University at Bournemouth. I løpet av studietiden i England, reiste hun også til India og jobbet i en bedrift som heter Conserve India HRP. I vår deltok Oda på London Graduade Fashion Week med sin egen kolleksjon » Where is the line». Hun arrangerte selv en konsert i Åsen Kirke i 2010, hvor hun hadde med seg musikere som Aleksander Reierskog Pedersen, Gusta Birgitte Tronstad og Åsen Ungdomskor. Inntektene til denne konserten gikk til bygdas barnekor. Siden hun ble konfirmert, har Svendgård vært aktiv deltaker som solist i Åsen Kirke på konfirmasjoner og på gudstjenesten julaften. Det siste året har Oda skrevet egen musikk, deriblant en av låtene hun skal fremføre på konserten førstkommende søndag.

 

Som gjestekor har åsen Songlag med seg et helt blandakor til, nemlig Kor-Ækt fra Frosta. Koret ble stiftet i 2001 og har i overkant av 30 medlemmer. I løpet av de 12 årene koret har eksistert har det prøvd mye forskjellig. Ulike temaprosjekter med ulike samarbeidspartnere har blitt et kjennetegn.
Kor – Ækt liker å synge både kirkelig og verdslig. I de siste årene har koret satt opp Nisseland, et teaterstykke som også inneholder mye korsang. I februar i år deltok koret på vinterfestivalen i Røros, noe som ga mersmak.  Siste opptreden i vår var sammen med Cantus, som hadde konsert i Logtun kirke på Frosta. Det var meget inspirerende. Kor-Ækt har helt fra starten blitt dirigert av Elin Liberg, som er faglærer i musikk på Stjørdal. Dette er rammen til den kommende begivenheten, og det blir flott med over 50 aktører som skal samarbeide om å skape en stemningsfull og variert konsert i vakre Åsen kirke.

Les forrige sak:
Lam er høstfavoritten

  Lam er den klare vinneren i en spørreundersøkelse om hva […]

Close