11 °C Stjørdal, NO
07/07/2020

– At vi har dette fellesskapet er med på å styrke ekteskapet

SE OG HØR VIDEO fra Intimkonserten med Jonne & Dæm

SAMSPILL: Jon og Trine Mette Uthus er sammen om prosjektet «Oss i Mellom». SAMSPILL: Jon og Trine Mette Uthus er sammen om prosjektet «Oss i Mellom».

– At Trine Mette og jeg opptrer sammen og har dette fellesskapet, er med på å styrke ekteskapet. Det sier Jon Uthus etter at han og bandet hadde gjennomført konserten «Oss i Mellom» i Kimens storsal.

Jonne & Dæm er navnet på bandet som består av Jon Uthus, kona Trine Mette Uthus, Odd Halvor Moen på piano og sang, John Oddstein Aune (gitarer og sang) og bassisten Kjetil Sandnes.
Fremst på scenen står ekteparet og fremfører husbondens egenkomponerte sanger om nærhet og relasjoner.

– Min røde tråd i tekstene er mellommenneskelighet og relasjoner. At Trine Mette og jeg gjør dette sammen er en suksessfaktor for oss. Vi har fellesskapet, sier Jon Uthus.

Kona bidrar ikke bare på scenen.

– Hun er en god samtalepartner som tekstveileder, og kommer med innspill i skriveprosessen. At Trine Mette og jeg opptrer sammen og har dette fellesskapet, er med på å styrke ekteskapet, sier han.

Intimkonsert i storsalen

Det høres unektelig merkelig ut, men storsalen i Kimen fungerer aldeles utmerket som arena for intimkonserter. Ved å trekke scenen ut blant publikum, senke lyset og sette opp runde bord, oppnådde Uthus effekten han ønsket.

– Vi lånte stålampene hos bluesfestivalen, og fikk på en måte senket takhøyden og oppnådde intimiteten vi ønsket. Ved å bruke storsalen i stedet for vektersalen oppnår vi større bredde, og når bedre ut til publikum, sier han.

I pausen kunne publikum nyte godt av mat og drikke fra Hjelseng Gård og Stolt Bryggeri.

Godt over hundre

Jonne & Dæm tok med de godt over hundre tilstedeværende på en reise gjennom hans rikholdige låtarkiv. Her fikk publikum oppleve de nære visene, noen spreke bluessanger, enkelte nyskrevne sanger og ikke minst fikk de høre de mest populære låtene som «Sol over Trøndelag» og «Kvit som snø».

Med seg hadde bandet en strykekvartett fra Trondheimsolistene og et barne- og ungdomskor fra Malvik, som bidro til å gi et fullendt lydbilde.

I det hele tatt fungerte både sal, scene og musikere aldeles utmerket i denne settingen, og både vokal og lyd nådde ut på en måte som skapte atmosfæren Uthus ønsket.

Organist fra Frosta

Blant publikum fantes også noen fra Frosta. Mor Kirsten Fossli og datteren Anette Nøstvold hadde aldri hørt Jonne & Dæm live tidligere.

– Jeg liker musikken og de fine og meningsfylte tekstene. Dessuten er det moro at strykekvartetten fra Trondheimsolistene bidrar, sier Nøstvold.

Mamma Fossli bet seg også merke i pianisten Odd Halvor Moen.

– Han er organist i Frosta kirke. Jeg har tidligere kun hørt et opptak av Jon Uthus, men aldri sett han live. Det var absolutt verdt turen å komme hit, sier hun.

For dem som ikke kunne overvære intimkonserten i Kimen, lover Jon Uthus at det kan blir flere opptredener med Jonne & Dæm og konserten «Oss i Mellom». Bruket i Hommelvik kan være en aktuell arena neste gang.

Les forrige sak:
Det var tydelige merker på kvinnens bil etter påkjørselen. (Foto: Privat)
– Hvor er det blitt av ærligheten?

Minst to biler påkjørt uten at synderen ga seg til kjenne

Close