8 °C Stjørdal, NO
23/09/2020

AUF-leder slakter Høyre-utspill

– Det handler om å støtte en sikker, trygg og inkluderende russetid for alle

AUF-lederen i Trøndelag Håkon Einarsve er sterkt uenig med Høyres August Grøntvedt. AUF-lederen i Trøndelag Håkon Einarsve er sterkt uenig med Høyres August Grøntvedt.

Arbeiderpartiets ungdomskandidat Håkon Einarsve slakter utspillet fra August Grøntvedt om at 50.000 kommunale kroner bør brukes til noe helt annet enn russecamp.

– Grøntvedts utspill om russecamp viser hvorfor vi ungdommer må sikre et nytt flertall i Stjørdal. Det at Høyre med Grøndtvedt mener at det å bidra økomisk til en trygg russecamp er «unødvendig bruk av penger» er både trist og feil, slår Håkon Einarsve fast.

LES OGSÅ: – Unødvendig bruk av penger

Han er selv 2000-modell og russ av året og opptatt av at kommunen gjerne må støtte en russecamp.

– Det handler om å støtte en sikker, trygg og inkluderende russetid for alle.

– Hvorfor?

– Grunnen til at en russecamp er så viktig er at den sørger for at alle russ har et trygt sted å dra til. Og når vi ser i samfunnet at mange unge er ensomme og føler seg utenfor er det ekstra viktig å sørge for en felles møteplass hvor alle kan skape gode minner sammen, sier Einarsve.

Arbeiderparti-ungdommen omtaler det å gå i mot dette forslaget er å svikte Stjørdals ungdom, og viser med all tydelighet hvorfor vi trenger et nytt styre som lytter til ungdom og velger å prioritere en trygg og god ungdomstid for alle, sier Håkon Einarsve.

Arbeiderpartiets ordførerkandidat, Jan Inge Kaspersen, fremmet i kommunestyret torsdag et forslag om å bruke 50.000 kroner på å etablere en russecamp. Dette ble med knappest mulig flertall, 21 mot 20, sendt videre til komite levekår.

Les forrige sak:
LIVETS BOK: Linda Tetlimo er 29 år og debuterer med en bok om sitt eget tøffe liv. «Dragen i meg» er snart klar for lansering.
Gir ut bok om sitt tøffe liv

- Jeg kler meg i Evas drakt og forteller om hverdagen

Close