6 °C Stjørdal, NO
21/03/2019

Auksjon av livdyr

 

Limousin

Limousin er en fransk kjøttfe opprinnelig mye brukt som trekkdyr. Eksperter på rasen kunne fortelle at disse dyrene var langt sterkere enn hester, men de var ikke akkurat hurtiggående.

På 1970 tallet ble det av NRF tatt inn noe Limousin genetikk til Norge med tanke på å lage en syntetisk norsk kjøttfe populasjon der Limousin skulle inngå. Prosjektet manglet forankring hos bøndene og fikk heller aldri noen tilslutning.

Så ble Limousin importert på ny i 1992 og i løpet av de neste 4 årene ble det importert mellom 150 – 200 dyr, samt gjort en del embryoimporter. Rasen ble meget raskt oppskattet på grunn av at den innfrir hos bonden i forhold til lønnsomhet, hos kjøttindustrien i forhold til fortjenestemarginer som følge av meget høy slakteprosent og lite bein, og  sist men ikke minst hos konsumenten som verdsetter limousinkjøttets spisekvaliteter. Kilde; Tyr.no

Coop Storlien artikkelnivå

 

Auksjonen

Lørdag kl 16:00 kunne auksjonarius Håkon Marius Kvæken sette auksjonen i gang.

De besøkende fikk fra morgenkvisten til aksjonen startet, mulighet til å se på dyrene og studere den omfattende auksjonskatalogen.

Gårdeier Gustav Steinvik ordnet med matservering og   – de som ville – ble kjørt en tur til Agrisjå.

 

Godt resultat

150-200 personer møtte fram under auksjonen. Med en snittpris per livdyr på ca kr 31.000 ble det omsatt for over en million kroner.

Høyeste bud på ett dyr, var kr 94.000. Asmund Wandsvik kunne på arrangørenes vegne, si seg svært godt fornøyd med dagen. 

 

 

Les forrige sak:
- Ta kontakt – vi vil gjerne diskutere politikk, sier Senterpartiets unge kandidater ved kommunevalget. 13 av listekandidatene er under 30 år. Her er ti av dem. Foran f.v. Ada Arnstad, Ane Geving, Kristine Hølaas, Martin Josteinson Myhr og Petter Smågård. Bak f.v. Siv Sætran, Tor Helge Forbord Slind, Anna Alstad, Therese Horten og Erik Bjørgum. De andre ungdomskandidatene er Ivar Vigdenes, Andreas Steinvik og Oda Svingen Lunnan.
13 unge på lista

- 13 av våre kandidater til valget er under 30 år. […]

Close