-1 °C Stjørdal, NO
29/03/2020

Avduket hydrogenbil med Solheim og Solberg

Alexander Welland fra Hell, viste bilen DNV Fuel Fighter - tilstede også Petter Solberg.
SN vippskampanje 1 mobil artikkel
Avduket hydrogenbil med Miljø- og utviklingsminister Erik Solheim

Alexander Welland, 24, fra Hell, kunne i dag stolt vise frem NTNU bilen DNV Fuel Fighter for publikum for aller første gang. Avdukingen gikk av stabelen onsdag formiddag på Aker Brygge, med strålende sol, Solheim og Solberg. NTNU laget og hydrogenbilen fikk virkelig solet seg i glansen.


SN vippskampanje 1 mobil artikkel

Miljø- og utviklingsminister Erik Solheim kom direkte fra reise i Afrika til avdukingen av årets Shell Eco-Marathon bil på Aker Brygge i dag. Han understreket viktigheten av at både Shell og den kommende generasjon ingeniører tar utvikling av teknologi og drivstoff på alvor, og at en slik konkurranse bidrar til dette.

 

Miljø og utviklingsminister Erik Solheim


Erik Solheim og Shells drivstoffambassadør Petter Solberg stod sammen for den offisielle avdukingen, og på vegen fikk studentene med seg hjertelige lykkeønskninger. Også andre sentrale politikere hadde tatt seg fri fra andre oppgaver for å overvære avdukingen. Nikolai Astrup (H) og Ketil Solvik-Olsen (FrP) som sitter begge i Energi- og miljøkomiteen på Stortinget, understreket hvor viktig det er at både oljebransjen og den kommende generasjon ingeniører har fokus på hvordan man skal løse miljøutfordringene.


”Dere er et lysende eksempel på at fremtiden skapes her og nå. Dere er det morgendagen trenger”, sa Nikolai Astrup (H) til laget.


-“Vi er kjempe fornøyde med dagens avduking. Det er flott at så mange politikkere, Petter Solberg, samt andre fremmøtte, tok seg tid til å være tilstede i dag for å vise sin interesse for vår deltakelse i Shell Eco- marathon”- PR- og medieansvarlig, Silje Owrenn


Senere denne måneden konkurrere DNV Fuel Fighter altså i den internasjonale konkurransen Shell Eco-Marathon i Tyskland. Laget har satt seg som mål å kjøre 1500 kilometer på drivstoff tilsvarende 1 liter bensin – noe som i så fall vil bli ny verdensrekord.

 

Petter Solberg tester bilen

Les forrige sak:
Trollet måtte avkjøles

I Selbu var det + 25 grader - så varmt at […]

Close