6 °C Stjørdal, NO
19/02/2019

Avgjorde ledervalget

Stjørdal Senterungdom var godt representert med delegater og som arrangører under Senterungdommens landsmøte på Rica Hell Hotel i Stjørdal. Stemmene fra Stjørdal avgjorde det jevne ledervalget. Foran f.v. Henrik Myhr, Ane Geving, Therese Horten, Anna Alstad og den nye lederen Sandra Borch. Bak f.v. Lars Emil Haugen, Meråker, Ada Arnstad, Andreas Steinvik, Ivar Vigdenes, Petter Smågård, Siv Sætran og Martin Myhr.


Og de stemmene kom fra Stjørdal. Det dirret av spenning i salen før avstemningen mens møtedirigent Ivar Vigdenes holdt god orden i rekkene. I valgkomitéen hadde Lars Vangten støtte fra fem medlemmer mens Sandra Borch fikk én stemme. Men den kampglade politikeren fra Troms kjempet til sist slutt. Hun er opptatt av å spisse sentrumsprofilen og styrke den grønne linja i partiet. Det var åpenbart et delt syn på lederspørsmålet i mange fylkeslag. 166 representanten kunne stemme. En stemme var blank. 80 stemte for Vangen. 80 stemt for Borch. I tillegg kom de fem stemmene fra Stjørdal som gikk til Borch. Dermed vant Sandra Borch med 85 stemmer til stor jubel fra sine tilhengere – en distriktsmarkering i Senterungdommen.

 

Gjennomslag

Vi skal høre mye fra Sandra Borch. Hun har en sterk evne til å få gjennomslag i media; noe som har vært mangelvare fra Senterungdommen i den senere tida. Hun er veldig ydmyk med tanke på den tilliten hun har fått og har en stor oppgave for å styrke Senterungdommen både organisatorisk og politisk. Allerede mandag morgen møtte AUF-leder Eskild Pedersen i Politisk Kvarter for å diskutere Senterpartiets plassering i det politiske landskapet. Borch tar gjerne en diskusjon med de andre borgerlige partiene og utelukker ikke Frp. Pedersen tror Sp vinner mest i det rødgrønne samarbeidet.

 

Uenig med Borten Moe

Stjørdal var veldig godt representert på landsmøtet med fem stemmeføre delegater som avgjorde ledervalget i tillegg til andre opptatt av arrangementet. Etter innledende drøftinger kom partiet lørdag ettermiddag fram til resolusjoner og valg. Dirigent Ivar Vigdenes kom direkte fra Candada og møtet med oljesand til en organisasjon som tar klar avstand fra bruk av oljesand og skifergass. Mens Vigdenes reiste heim til sitt 12. landsmøte i Senterungdommen siden debuten som 16-åring i 2000 fortsatt hans sjef, olje- og energiminister  Ola Borten Moe ferden opp til Anchorage i Alaska før nye møter i Washington. Den nye lederen i Senterungdommen, Sandra Borch, er klar: – Jeg støtter ikke det Ola Borten Moe har sagt denne uka! Det gjelder bruken av oljesand til oljeutvinning.

 

– Kjenner meg igjen

Tidligere olje- og energiminister Marit Arnstad fulgte ivrig med i landsmøteforhandlingene sammen med søster Eli: – Jeg kjenner meg igjen i nervøsiteten for å ta ordet og si hva du mener om resolusjoner. Dette er en grense som må overvinnes. Ellers er Senterungdommen opptatt av mange saker som vi også drøftet. Det gjelder landbrukets stilling og sentralisering, sier Arnstad som håper debatten mellom partiene vil endre preg: – Det blir for mye spørsmål om pengebeløp; hvem har bevilget hvor mye. Vi trenger hele en debatt om nye løsninger som ikke går direkte på penger, sier hun som ser at en stor debatt om kommunestrukturen kommer: – NHO vil reise spørsmålet på nyåret. Jeg rekner med at den blir viktig!

Stortingsrepresentantn Per Olav Lundteigen liker seg blant ivrige og søkende senterungdommer. Han hadde et klart budskap: – Senterungdommen må stå for en radikal klimapolitikk.

 

Hilsen fra Frpu

Stjørdals ordfører Johan Arnt Elverum hilste landsmøtedeltakerne velkommen fredag ettermiddag. Han benyttet anledningen til en rask gjennomgang av Stjørdals plass i kongeriket og ønsket deltakerne lykke til med landsmøte. Elverum er opptatt av at partiet trenger en livskraftig ungdomsorganisasjon som utfordrer partiet. Landsmøtet hadde også hilsningstaler fra Unge Venstre og for første gang fra Frpu ved leder Ove Vanebo som håper at partiene kan enes om større satsing på veg og jernbane: – Men som medlem av samme kommunestyre som Per Olav Lundteigen vet jeg også at det kan være politisk avstand, sa han. Det var ingen representanter fra ungdomspartiene til regjeringskollegene Ap + SV; heller ikke KrFu.

 

Sodd

Det var hektisk for personalet på Rica utpå lørdag ettermiddag som i løpet av en drøy time skulle rydde salen og dekke bord til tradisjonell trøndersk aften med sodd før landsmøtefesten der både ungdomsorganisasjon og partiet har sterke tradisjoner å ta vare på. NRKs Magnus Takvam var i alle fall ikke i tvil om at Senterpartiet er best på landsmøtefester da Senterpartiet hadde landsmøte på Rica Hell Hotell i mars.

Nå skal Senterpartiet med god hjelp av Senterungdommen ledet av Sandra Borch jage bort det spøkelset som heter sperregrense. 

 

 


Les forrige sak:
Sammy til Uptown

  Sammy har etter suksessen med the Kids på begynnelsen av […]

Close