-1 °C Stjørdal, NO
03/03/2021

Maxus-endelig1
Header-Bingo-uten dato
SparHegra uke 08

32 deltok på kommunestyremøte: – Kan få uheldige konsekvenser

– Heretter vil all forståelse av endringer i regelverket bli bedre kvalitetssikret, sier kommuneoverlege Leif Edvard Muruvik Vonen.

Kommuneoverlege Leif Edvard Muruvik Vonen (Arkivfoto)

Mandag ble det kjent at 32 deltakere hadde møtt opp fysisk til et kommunestyremøte i Meråker. Dette skal stride mot dagens koronaregler, hvor det er tillatt med maks ti deltakere på offentlig arrangement.

Imidlertid kan kommuneoverlege Leif Edvard Muruvik Vonen onsdag meddele at kommunestyremøtet ble avholdt på lovlig vis ifølge covid-19 forskriftens § 13.

– Møtet var lovlig gjennomført, men at vi ser at dette kom frem i etterkant ved en tolkning gjort av Helsedirektoratet i desember, som definerer politiske møter som ordinær møtevirksomhet i organisasjonen og ikke et arrangement, opplyser han.

– Gjennomfør møter på Teams

Onsdag morgen ble det holdt et møte hvor kommunene i Værnesregionen skulle diskutere spørsmål om et eventuelt brudd på smittevernsreglene. Det var her det ble avgjort at kommunestyremøtet som ble holdt i Meråker ikke blir betraktet som et møte som strider med lovverket.

Les også: Kommunestyret samlet seg fysisk, ordføreren legger seg flat

– Vi må lære av den usikre situasjonen vi stod i da spørsmål ble stilt om dette var lovlig. Heretter vil all forståelse av endringer i regelverket bli bedre kvalitetssikret internt der vi også kan involvere Stjørdal kommunes jurist for å sikre felles forståelse der det trengs, forklarer Vonen.

Videre anbefaler han ut i fra sin generelle smittefaglige kunnskap at man i tiden fremover velger å gjennomføre møter på Teams fremfor fysisk oppmøte.

– Dette gjelder også politiske møter. En smittesituasjon i et møte kan få uheldige konsekvenser, sier han.

Les forrige sak:
(Illustrasjonsfoto)
Vogntog sperrer ett felt på E14

Politi på vei til stedet

Close