-7 °C Stjørdal, NO
05/12/2021

Avslører større smitteutbrudd: – Smitten har fått gått videre i godt over en uke

Selbu rådhus.

Selbu avslører at kommunen står i et større smitteutbrudd. Til nå har 12 personer testet positivt.

Det kommer frem i en pressemelding lagt ut på kommunens sine hjemmesider lørdag ettermiddag.
Ifølge pressemeldingen har smittesporing og testing avslørt at det pågår et større utbrudd i Selbu, og frem til nå har 12 personer testet positivt enten ved hurtigtest eller PCR.
Tidligere lørdag gikk kommunen ut på sine facebooksider å opplyste om at det nå var syv positive. Det betyr at på få timer har fem nye tilfeller blitt oppdaget.
– Smitten har fått gå videre – uten testing – i godt over en uke, heter det seg i pressemeldingen.
Mange har vært sosialt aktiv
Kommunen forteller at de har fått høre at flere har deltatt aktivt i samfunnslivet, selv med forkjølelsessymptomer i denne perioden, uten å ta test. Noen av disse har nå fått påvist covid-19.
– Svært mange i Selbu, og en del personer fra nabokommuner har slik vi ser det vært tett sammen med smittede personer i selskaper, fritidsaktiviteter og jobb den siste uken, presiseres det.
Pressemeldingen plukker opp tråden i en anmodning kommunen sendte ut tidligere i dag, der de oppfordret helgens festarrangører om å minne deltakere på regelen om å ikke møte med symptomer.
I tillegg er nærkontakter blitt oppfordret til å ta test, og være oppmerksom på symptomer. Husstandsmedlemmer av smittede har klare plikter til test eller karantene.
– Nå etter at næringsliv, fritidsaktiviteter og selskapsliv er gjenåpnet, øker smitten hvor som helst, også blant fullvaksinerte, stadfestes det
Kommunens klare råd:
– Nå er det opp til den enkelte å ta forkjølelse, halsvondt eller hoste alvorlig. Ta test snarest, og hold deg hjemme straks! For det er sannsynligvis Covid 19!

Les forrige sak:
Jannicke Sætran Gylland har hatt en tøff periode, men nå går det litt bedre.
Livet etter fars selvmord

Close