2 °C Stjørdal, NO
21/02/2019

Avslutta med intimkonsert

Joachim Knoph og Torunn Avelsgaard Lien framførte 8 vers fra Haugtussa av Arne Garborg / Edvard Grieg.

 

Torunn Avelsgaard Lien og kjæresten Joachim Knoph på klaver framførte 8 av Arne Garborg-diktene som skildrer hovedpersonen, den synske gjeterjenta Veslemøy, sitt svik fra kjæresten Jon og hennes ferd i naturen på Jæren. Veslemøy har en egen evne til å se mørkemaktene og de underjordiske. Hun gjennomskuer folks sanne karakter,vet når folk dør og konfronteres med ondskapen i verden.

 

24-åringen fra Stjørdal går straks igang med fjerde året ved Operahøgskolen i Oslo. Samtidig studerer hun ved Musikkhøgskolen samme sted. Planen er å fortsette med mastergrad for deretter å satse på operasang. Mezzosopranen som var Gjertrud på Steinvikholmen i 2004 og Rakel to år etter, har også gestaltet roller i Tryllefløyten-oppsetningene i Prestegårdshagen. Konserten under hennes svippturen til Stjørdal søndag trakk i underkant av 30 tilhørere.

 

-Dette er en aktiv sommer. Jeg jobber ved koret i Oscarsborgoperaen og har i tillegg gjort to konserter ved Ringve, kunne Torunn Avelsgaard Lien fortelle etter den snaue halvtimes lange konserten.

 

Les forrige sak:
Toget kom ut av fjellet

  Når den nye jernbanelinjen gjennom Gevingåsen nå er i drift, […]

Close