15 °C Stjørdal, NO
25/08/2019

Bamses Pub har lukket dørene

Bamses Pub tok ned skiltene 16. mai, på dagen 28 år etter at puben ble åpnet

Skiltene er tatt ned utenfor Bamses Pub Skiltene er tatt ned utenfor Bamses Pub

En æra i Stjørdals uteliv er over etter at Bamses Pub stengte dørene på dagen 28 år etter at puben ble åpnet.

– Jævlig er ordet, og jeg er i ferd med å forberede meg på å slå Bamses konkurs. Det kommer til å skje i nærmeste fremtid, men driften er stengt. Vi tok ned skiltene 16. mai, på dagen 28 år etter at puben ble åpnet, sier Stig Ole Teigen.

Gjennom de siste ti årene har han drevet puben, men siden november 2017 har Teigen slitt med helsen og det er en av grunnene til at han nå må gi opp livsverket.

– Jeg skal nå opereres på nytt, og har nesten vært sykmeldt hele perioden fra november 2017. Det betyr at jeg har måttet leie inn folk og det er dyrt. Samtidig har de ansatte og andre som har hjulpet til gjort en fantastisk flott innsats for å drifte puben, men det er ikke økonomi til å drive videre, forteller Teigen.

Arven er borte

Alle penger han har skutt inn i bedriften er nå borte.

– Jeg har brukt opp arven min, og det eneste jeg fysisk har igjen fra pubdriften er minner fra veggene som jeg har tatt med meg hjem. Det er gjort med tanke på om noen andre skulle ønske å starte opp Bamses på nytt, sier Teigen.

Ole Hermod Sandvik
Skrantende helse er én årsak til at Stig Ole Teigen gir opp pubdriften

Han gjorde et forsøk på å få andre til å ta over driften, men lyktes ikke.

– Noen var positive, men de forsto at det var forbundet med for stor risiko å skulle ta over puben. De siste 6-7 årene har det ikke vært lukrativt å drive pub, sier han.

– Som å miste noen man er glad i

Bamses Pub er en institusjon i Stjørdal, og var en møteplass for både unge og eldre som ville møtes over et glass forfriskende drikke i rustikke omgivelser. Her kunne direktøren dukke opp og slå av en prat med noen ungdommer som hadde sitt å slite med, og her fant enkelte kjærligheten under BH-ene i taket, som noen kunder så velvillig hadde forært puben.

Også utenbygds har puben vært kjent, og oppmerksomheten var stor da TV2 med Ramm og Tørnquist i spissen ville redde puben i beste sendetid for noen år tilbake.

– For meg har det vært en drøm å jobbe her. Jeg startet å jobbe her for 13 år siden, og har de siste ti årene driftet puben. Jeg har fortsatt ikke helt greid å ta det innover meg, men når bobestyreren får nøklene og jeg må rusle hjem til leiligheten blir det noen tunge skritt. Det er som å miste noen man er glad i, sier Teigen.

Tøff kneik

Han innrømmer at bitterheten sitter i, og skulle ønske stjørdalingene kunne vært flinkere til å bruke byens brune pub. Likevel er fokuset nå på å bli frisk igjen.

– Jeg har fått mange henvendelser fra folk som har sagt at de kommer til å savne puben. Selv skal jeg igjen opereres og det kan bli en tøff kneik å komme over. Mitt fokus er først og fremst å bli frisk igjen, sier Teigen.

Les forrige sak:
Inntrøndelag tingrett. (Illustrasjonsfoto)
Hundeeier frifunnet etter krasj i skiløypa

Kvinne fikk hjernerystelse og brudd i ankelen

Close