8 °C Stjørdal, NO
26/05/2020

Spar Hegra uke 22
Klar ferdigbetong unicon

Bandyturnering i Hommelvik

OPPROP: Felix Muehlemann (helt t.v.) orienterer om turneringsreglene og trekningen av lag.

 

SN vippskampanje 1 mobil artikkel

To forskjellige kvelder i uka er det innebandy på programmet ved Idrettsbygget i Hommelvik. Kvinner og menn møtes til uhøytidelig lek med kølle og ball på parketten.

Etter å ha lekt og trent med bandy på hver sin kveld over flere år fant Hommelvik idrettsalgs bandygruppe ut at det var på tide med et internoppgjør, mellom kvinner og menn.

Vandrepokal
Sist fredag var turneringen et faktum og 17 aktive skulle utfordre hverandre for å kåre det beste trepersonerslaget i bandy. Ved siden av banen en liten knippe tilskuere som jublet så godt de kunne.

Bandyspillerne ble inndelt i 6 lag, med tre spillere på hvert av lagene. Deretter ble det spilt cup til en vinner ble kåret.

-Vinneren får første napp i en vandrepokal, forteller Felix Muehlemann, som var en av initiativtakerne til turneringen.

-Det vil skje under en høytidelig seremoni på det lokale skjenkestedet, smiler Muehlemann og understreker at dette også er et veldig viktig sosialt arrangement.

DAMELAGET: Det var seks bandyspillende damer som deltok under internturneringa i Hommelvik fredag. Lagleder Anne Meisingset på kne foran. 

 

Ikke med i serie
Verken dame eller herrelaget er med i organisert seriespill, de spiller mest for treningens skyld, men hvorfor turnering?
-Det er artig å konkurrere også får jeg vondt i leggene i morgen tidlig, sier Felix Muehlemann.
Han forteller videre at bandyspillerne nå er en del av Hommelvik idrettslag, men at det har foregått bandytrening mer eller mindre sammenhengende i Hommelvik i snart 20 år.

På onsdagskveldene er det herrene som råder grunnen i idrettsbygget, om torsdagene er det damenes tur til å trene innebandy.

-Og vi har plass for flere, sier Anne Meisingset, som forteller at man ikke trenger noe annet utstyr en treningstøy og innesko.

-Resten av utstyret kan lånes i gymsalen, forteller Anne Meisingset.

Oppmøtet er varierende men for begge lagene sin del er det et 20 talls personer som er innom i løpet av en sesong, med en fast gruppe på omtrent 10-12 på hver trening.

Historiens første napp i vandrepokalen ble det et av herrelagene som tok, med Felix Muehlemann som lagleder og den står på Cafe Rampa til neste turnering. For ny turnering blir det.

-Ja dette ga mersmak, så dette blir nok gjentatt, sier Anne Meisingset.

 

BANDYMENN: Nesten det dobbelte antall gutter stilte opp på bandyturnering. Lagleder var Felix Muehlemann (nr 2 fra v. foran)

Les forrige sak:
Ole Vig-russens revy

    Ole Vig-russens revy - igår fredag kveld.  Bildereportasje av […]

Close