17 °C Stjørdal, NO
09/08/2020

Bank framskynder renteendringen

Danske Bank lover rentenedgang fra 5. april

(Illustrasjonsfoto)

Samtlige banker har varslet renteendringer på grunn av koronavirusets herjinger. Det er imidlertid ulike datoer som gjelder for endringene. Onsdag morgen kan lånekundene i Danske Bank smile for storbanken har bestemt seg for å framskynde renteendringen.

– Danske Bank har som mål å gjennomføre begge de varslede renteendringene på til sammen inntil 0,85 prosentpoeng 5. april. Banken jobber nå med de tekniske avklaringene rundt dette. Originalt var endringene planlagt til 15. og 22. april, opplyser lederen for personmarked i banken, Aleksander Dahl.

Han ber kunder som som ser fram til nedgangen i lånerentene om å avvente med å kontakte banken til de nye rentesatsene er formidlet.

– Våre personmarkedsrådgivere jobber nå på spreng for å hjelpe kunder som er i en vanskelig situasjon. Vi håper derfor at våre andre kunder som lurer på sin konkrete rente vil ha litt tålmodighet med oss, og avventer å kontakte oss til vi får formidlet nye rentesatser i løpet av de nærmeste dagene, sier Dahl.

Sparebank1 SMN, som er en stor bankaktør i Trøndelag, har varslet at deres renteendring på boliglån trer i kraft 25. mars for nye kunder og 30. april for eksisterende kunder.

Les forrige sak:
Kan bli seriestart 24. mai

- Målet er å starte opp sesongen med publikum tilstede

Close