2 °C Stjørdal, NO
16/02/2019

Bankgave styrker beredskapen

|| I januar mottok Stjørdal Røde Kors en av seks jubileumsgaver på 20.000 kr. i da Hegra Sparebank markerte 120-årsjubileum. Gaven er brukt til fire nye nettbrett, sier f.v. Marius Sivertzen og Stig Evjen i Stjørdal Røde Kors her sammen med banksjef Arne Martin Laukvik.||

– Vi har allerede brukt gaven fra Hegra Sparebank på 20.000 kroner og kjøpt fire nye nettbrett som er veldig praktisk for oss ute i felten, sier Marius Sivertzen og Stig Evjen i Stjørdal Røde Kors.

I januar mottok Stjørdal Røde Kors en av seks jubileumsgaver på 20.000 kroner, i forbindelse med bankens 120-årsjubileum. Stjørdal Røde Kors ble plukket ut som en av vinnerne blant et stort antall nominasjoner.

– Med nettbrettene har vi tilgang på detaljerte kart, og kan vi ta oss fram i terrenget på en helt annen og mye tryggere måte enn før. Nå har vi også tilgang på informasjon som gjør at vi kan komme raskere fram til åstedet for ulike hendelser. Nettbrettet gir oss detaljert informasjon som gjør at vi kan lese variasjonene i terrenget på en helt annen måte. Dermed kan vi lettere styre utenom ubehagelige overraskelser og unngå bratte heng. Operasjonssentralen kan legge inn relevant informasjon som vi får tilgang til direkte på nettbrettene under søk og redning– og operasjonssentralen kan også se hvor vi er til enhver tid. Nettbrettet gir oss mange muligheter for å utveksle informasjon samtidig som vi er lettere å lokalisere, sier Marius Sivertzen og Stig Evjen som forteller om et offensivt hjelpekorps:

– Det er godt å kunne operere med hjelp av moderne utstyr som gir oss den beste hjelp. Nye hjelpemidler krever oppfølging med kurs. Med nettbrett og opplæring på plass er Stjørdal Røde Kors bedre forberedt enn noen gang til å rykke ut, sier Røde Kors-karene.

– Det er flott å se at gaven vår omsettes i så konkrete tiltak, og dermed kommer hele Stjørdals befolkning til gode. Så håper vi jo at vi ikke møtes i påska, tilføyer banksjef Arne Martin Laukvik i Hegra Sparebank, som får demonstrert de nye nettbrettene fra Evjen og Sivertzen.

Les forrige sak:
||
Slåssing i Gata

Politiet måtte gripe inn i slagsmål natt til lørdag.

Close