6 °C Stjørdal, NO
19/02/2019

Bare helt fantastisk

||||||||||| Minst 85 elever fra Musikk- og Danselinja ved Ole Vig Videregående skole leverte forestillingen Fire årstider torsdag kveld i Storsalen i Kimen kulturhus. Vår anmeldelse lander på en helt fantastisk fremføring. Elever og lærere har sammen fra A til Å laget dansemusikalen «Fire årstider».|Minst 85 elever fra Musikk- og Danselinja ved Ole Vig Videregående skole leverte forestillingen Fire årstider torsdag kveld i Storsalen i Kimen kulturhus. Vår anmeldelse lander på en helt fantastisk fremføring. Elever og lærere har sammen fra A til Å laget dansemusikalen «Fire årstider».|Minst 85 elever fra Musikk- og Danselinja ved Ole Vig Videregående skole leverte forestillingen Fire årstider torsdag kveld i Storsalen i Kimen kulturhus. Vår anmeldelse lander på en helt fantastisk fremføring. Elever og lærere har sammen fra A til Å laget dansemusikalen «Fire årstider».|Minst 85 elever fra Musikk- og Danselinja ved Ole Vig Videregående skole leverte forestillingen Fire årstider torsdag kveld i Storsalen i Kimen kulturhus. Vår anmeldelse lander på en helt fantastisk fremføring. Elever og lærere har sammen fra A til Å laget dansemusikalen «Fire årstider».|Minst 85 elever fra Musikk- og Danselinja ved Ole Vig Videregående skole leverte forestillingen Fire årstider torsdag kveld i Storsalen i Kimen kulturhus. Vår anmeldelse lander på en helt fantastisk fremføring. Elever og lærere har sammen fra A til Å laget dansemusikalen «Fire årstider».|Minst 85 elever fra Musikk- og Danselinja ved Ole Vig Videregående skole leverte forestillingen Fire årstider torsdag kveld i Storsalen i Kimen kulturhus. Vår anmeldelse lander på en helt fantastisk fremføring. Elever og lærere har sammen fra A til Å laget dansemusikalen «Fire årstider».|Minst 85 elever fra Musikk- og Danselinja ved Ole Vig Videregående skole leverte forestillingen Fire årstider torsdag kveld i Storsalen i Kimen kulturhus. Vår anmeldelse lander på en helt fantastisk fremføring. Elever og lærere har sammen fra A til Å laget dansemusikalen «Fire årstider».|Minst 85 elever fra Musikk- og Danselinja ved Ole Vig Videregående skole leverte forestillingen Fire årstider torsdag kveld i Storsalen i Kimen kulturhus. Vår anmeldelse lander på en helt fantastisk fremføring. Elever og lærere har sammen fra A til Å laget dansemusikalen «Fire årstider».|Minst 85 elever fra Musikk- og Danselinja ved Ole Vig Videregående skole leverte forestillingen Fire årstider torsdag kveld i Storsalen i Kimen kulturhus. Vår anmeldelse lander på en helt fantastisk fremføring. Elever og lærere har sammen fra A til Å laget dansemusikalen «Fire årstider».|Minst 85 elever fra Musikk- og Danselinja ved Ole Vig Videregående skole leverte forestillingen Fire årstider torsdag kveld i Storsalen i Kimen kulturhus. Vår anmeldelse lander på en helt fantastisk fremføring. Elever og lærere har sammen fra A til Å laget dansemusikalen «Fire årstider».||

Forestillingen som elevene på musikk- og danselinja ved Ole Vig videregående skole leverer i sin oppsetting «Fire årstider» ble en helt fantastisk opplevelse.

De har selv valgt ut hver en sang, hvert et dansetrinn, hvert riff på gitaren og de leverer en to timer lang forestilling vi nesten ikke trodde var teknisk og kvalitetsmessig mulig. Elevene og lærere ved dans og musikk på skolen med navn etter folkevennen Ole Vig fra Vikanlandet i Stjørdal, tar sitt publikum varsomt inn i våren i starten av forestillingen.

Her smelter den første kulde og snø som eventuelt skulle sitte i sjelen hos publikum i salen. Vi øyner allerede etter de første toner og dansetrinn, at elevene på tredjeåret har vært mentorer. Samlet gir dette en fremragende koordinasjon i dramatiseringen av danse- og sangfremføringene supplert med fremragende instrumentering fra elevenes egne bandmedlemmer.

Dansefilm og Anitras dans

Ulrik og Olivia var først ute under vårsolen med fremføringen «Both sides now», så får publikum servert danse og sangfremføringen «Lite og Stort» før 21 elever synger og fremfører «Alla talar med hverandra». Filmatisert i riktig årstid, ser vi elevene på film i Storvika og i Sandskogan i rytmisk og glad utfoldelse. Dramatiseringen med koordinert dans skjer på scenen og foran et stilisert drama på filmlerret. Effektene av kombinasjonene film og levende dans er effektfull og imponerende.

«Viritual Insanity» med dans av Thea, Siri, Tess, Maria T, Ingrid, Helle, Alida og Maria K, bringer oss mot sommer. Publikum befinner seg drømmende i sine stoler like mye som de imponeres over elevenes fremragende fremføringer. «Cissy Strut» og «Have fun go mad», «Sax» med dans fra alle tre elevtrinnene fører tempoet ned en smule til «Slow dancing in a burning room», der Maria K og Herman trollbinder videre et publikum som går til pause med sang-dans og musikkstykket «Hallelujah».

På med klærne inn med elevene         

Så langt i forestillingen har de flinke elevene øst ut av sine talenter med vår og sommerstemning. Høstens start byr på dager som er kjedelige og like. «Exactly the same» understreker dette faktum. Syner og fly etterfølges av «Undercover», og jammen kan det som publikum være utfordrende alltid å tolke dramadansen sine budskap. Elevene derimot har i sine repertoar gjennom nitidig trening og oppofrelse full kontroll på hva de leverer. Det ligger enorm planlegging bak hvert dansetrinn, hver en sang og hver en akkord eller tangent og note. Dette vet også lærerne Bjørnhild, Elisabeth, Mona, Catrine, Marita Finn Magnus og Jostein. De fleste var til stede under eksamen i Storsalen i Kimen, og de kunne sammen med et flott publikum nyte hver en tone, hvert et trinn. Symbiosen mellom hvert skoletrinn sine samlede fremføringer var terpet på til fingerspissene. Så hevet elevene hendene i fargene av høstens løv, og igjen på film. Dansefilmen viste den fantastiske gleden disse elevene opplever sammen. Etter «Black hole sun» kom et av de desidert største høydepunktene med «Snow is falling», denne i herlig kombinasjon med korfremføringen « Ubi Caritas».

Få øyne i salen var tørre på dette tidspunkt, og da strekker vi ikke våre observasjoner for langt. Så fuktig var noen øyne av elevenes prestasjoner at Jonas sin sang «The Blind House» passet som hånd i hanske.

Den beste tiden på året

Elevene syntes tydelig at vinteren var en topp årstid. Med «The most wonderful time of the year» gikk de skikkelig inn i frostens måneder. Artisten Ane Brun sin «One» ble krydret av dans fra Thea H, Siri, Tess, Maria T, Ingrid og Helle. Sang ved Frida og kor med Olivia, Karin og Mina. Så danset igjen alle danseelevene til «Routa, Pt 2, og kvelden ble rundet av med Joni Mitchell sin «Both Sides now». Salen responderte med stående ovasjoner i minutter etter minutter. Vilde V. fra musikklinja sang kvelden i havn i vente på fredagens nye forestilling som starter en time før, klokken 18.00. Heldige er dere billettbesittere, gled dere!

 

 

Les forrige sak:
||
Barnehage-naboer kan få dekket advokatene

Flertall i formannskapet for Venstres forslag om støtte til naboene til […]

Close