12 °C Stjørdal, NO
26/06/2019

Bare minutter unna bjørnen

Hallgeir Martin Lundemo og hans turfølge gikk seg rett på ferske bjørnespor

Hallgeir Martin Lundemo (innfelt) gikk seg rett på disse ferske bjørnesporene i fjellene i Teveldalen tidligere denne uka. (Foto: Hallgeir Martin Lundemo og arkiv) Hallgeir Martin Lundemo (innfelt) gikk seg rett på disse ferske bjørnesporene i fjellene i Teveldalen tidligere denne uka. (Foto: Hallgeir Martin Lundemo og arkiv)

Hallgeir Martin Lundemo og et følge på sju andre gikk seg rett på rykende ferske bjørnespor i Meråkerfjellene.

Det var onsdag morgen formiddag fjellkonge og turguide Hallgeir Martin Lundemo la i vei fra Teveltunet med et følge på sju. Lundemo er ofte brukt som lettlivat, sprek og superkjent guide i Meråkerfjellet. Denne dagen skulle han og turfølget ta en tur til Litj-Kluken og Steinfjellet før lunsj.

– Vi hadde ikke gått mer enn drøyt 500 meter opp fra Rypetoppen før vi kom over disse sporene. Dette var på stien til Steinfjellet, forteller Hallgeir Martin Lundemo.

Han forsto det ikke tvert, men det gikk ganske fort opp for han at nå var de i nærheten av en bjørn.

– Det gikk snøskurer på onsdagsmorgenen så at dette var ferske spor er det ingen tvil om. De var bare noen minutter gamle, sier Lundemo.

Det var adressa.no som først omtalte denne saken! (Artikkelen fortsetter under annonsen!)

Coop Storlien artikkelnivå
Hallgeir Martin Lundemo legger tilbake ti-talls med mil i Meråker-fjellene hver uke, men det skjer ikke ofte at han ser spor etter bjørn.
Hallgeir Martin Lundemo legger tilbake ti-talls med mil i Meråker-fjellene hver uke, men det skjer ikke ofte at han ser spor etter bjørn.

Som kjent lever og ånder Hallgeir Martin Lundemo for Meråker-fjellene, men det er sjelden han er i nærkontakt med bjørn. Forrige gang var i 2014 da 51-åringen gjorde sin aller villeste fjelltur noensinne.

– Da sprang bjørnen omtrent ved siden av meg, sier Lundemo om den strabasiøse turen der han var innom alle Meråkers 56 fjelltopper som rager høyere enn 900 meter over havet.

Rovviltkontakt Einar Kolden bekrefter til adressa.no at sporene Lundemo og hans turfølge så på vei opp Steinfjellet utvilsomt var bjørnespor.

– Vi var oppe og kikket på sporene, og det er ingen tvil om at det var sporene av en bjørn. Nå er vi spent på om den dukker opp i noen saueflokker. Det er mye sau som nå er sluppet ut på beite, sier Kolden til adressa.no.

Les forrige sak:
Daniel Barland var som alltid en av de aller gladeste deltakerne under Kulturafestivalen og rullestoll-rallycrossløpet.
Se de herlige Kultura-bildene

SE MASSE BILDER OG VIDEO fra verdens gladeste festival!

Close