16 °C Stjørdal, NO
09/08/2020

Barnehagebarna gikk til toppen av Fonnfjellet

En temmelig annerledes turdag i barnehagen

LITT AV EN GJENG: 16 "småttiser" fra Egga barnehage hadde en annerledes turdag. 16 kilometer og 750 høydemeter en vei. Ikke rart de var stolte da de kom til toppen av Fonnfjellet. (Foto: Privat) LITT AV EN GJENG: 16 «småttiser» fra Egga barnehage hadde en annerledes turdag. 16 kilometer og 750 høydemeter en vei. Ikke rart de var stolte da de kom til toppen av Fonnfjellet. (Foto: Privat)

16 fem- og seks-åringer hadde en barnehagetur utenom det vanlige tirsdag. Skolestarterne ved Egga barnehage gikk nemlig til toppen av bygdas mest kjente fjell, Fonnfjellet.

– Jeg er bare så imponert over alle ungene. Det var ikke en klage, ikke et spørsmål om vi snart var framme. Helt utrolig, sier Heidi Ringen Størseth som er pedagogisk leder ved Egga barnehage og tursjef.
Sammen med sju elever og lærer Lars Hasselvold fra friluftslinja ved Meråker videregående skole startet de små, ivrige føttene fra Mannlibekken klokka kvart over åtte tirsdag morgen. Turen oppover gikk nesten litt for lekende lett.
– Vi måtte nesten bremse litt på tempoet oppover, – vi skulle jo bruke hele dagen på dette, sier Ringen Størseth.
Hun og hennes tre kolleger Anita Nicolausson, Cecilie Trøa og Per Erik Kristensen har vært på tur med denne gjengen jevnt og trutt, og de var vel forberedte på hva som ventet.
– Vi har hatt to turdager i uka helt siden de var tre år, så de er veldig glad i å være ute og å være på tur, sier Ringen Størseth.

Full utsikt

Fonnfjellet er Meråkers «nasjonalfjell». 1100 meter over havet ligger det majestetisk og passer på bygda i sør. Utsikten er formidabel og det var stolte unger som hadde klart de seks-sju kilometrene og 750 høydemetrene opp til toppen.
– De var så stolte over det de hadde klart. Når været i tillegg var helt perfekt ble det en helt fantastisk dag, sier Heidi Ringen Størseth. Sammen med barna, ungdommene og de andre voksne kunne hun nyte utsikten over Fonnfjellbygda og høre ungene framføre «nasjonalsangen» Mårråkbøggvisa som de har lært seg på rams.

Ingen dagen derpå-stemning

Videregående-elevene var med som «sherpaer» og bar bagasje, hadde sørget for quiz og i lommene og sekkene var det godt med mat og godteri.
– Vi fryktet det var med litt lite godteri, men det ble mer enn nok. Vi hadde med oss mye nedover også, sier Heidi Ringen Størseth.
For alle 16 barnehagebarna var det første tur til toppen av Fonnfjellet med ett unntak. En av jentene var på toppen på ski i vinter. Antakelig blir det den første av mange Fonnfjell-turer for den ivrige gjengen, som onsdag formiddag var i full vigør i barnehagen igjen.
– Ja, de er sterke og klare igjen de. Det er verre med Per Erik og meg, sier Heidi Ringen Størseth og smiler. Skritt-telleren hennes viste omtrent 33.000 skritt da Fonnfjell-dagen var omme.
– Da kan du tenke deg hvor mange skritt de som har halvparten så lange føtter som meg har gått. Og attpåtil satt dem ikke bare i ro når vi hadde pausene våre heller, sier Heidi Ringen Størseth.

Les forrige sak:
Bare to personer har søkt på ledig fastlegehjemmel ved Stjørdal legesenter.
Bare to har søkt på ledig legestilling

Utvidet søknadsfristen, men listen ble ikke særlig lang

Close