24 °C Stjørdal, NO
20/07/2019

Barnehagen er reddet – iallfall inntil videre

Flertallspartiene har bestemt seg for å ikke avvikle Husbymarka barnehage

Husbymarka barnehage skal driftes videre, som en avdeling av Fosslia barnehage. Det sier ordfører Ivar Vigdenes (innfelt) om saken som skal avgjøres i kommunestyret torsdag ettermiddag. Husbymarka barnehage skal driftes videre, som en avdeling av Fosslia barnehage. Det sier ordfører Ivar Vigdenes (innfelt) om saken som skal avgjøres i kommunestyret torsdag ettermiddag.

De borgerlige flertallspartiene vil ikke avvikle Husbymarka barnehage. Dermed er det flertall for at barnehagen driver videre, – iallfall inntil en grundigere vurdering er gjort.

– Vi har kommet til at Husbymarka barnehage får være med på fullverdig vis i årets hovedopptak, og at barnehagen videreføres som en avdeling under Fosslia, sier ordfører Ivar Vigdenes (Sp).

Tre foreldrerepresentanter fra Husbymarka barnehage møtte ordføreren tirsdag ettermiddag, og det var fornøyde foreldre som fikk høre ordførerens og posisjonens stilling i saken.

– Vi er selvsagt veldig glad for at barnehagen fortsetter som før, og at den nå blir med i hovedopptaket. Nå håper vi mange søker seg til den flotte barnehagen i Husbymarka, sier Adelia Grez, som har vært foreldrenes talsperson i denne saken.

Ordføreren og hans flertall freder ikke Husbymarka barnehage for all framtid, men ønsker en grundig gjennomgang av barnehagekapasiteten i Stjørdal.

– Vi ber rådmannen om å fremme en ny sak i forbindelse med høstens budsjett- og økonomiplanbehandling. Denne saken skal inneholde en samlet vurdering av overkapasiteten i barnehagesektoren og en tallfestet begrunnelse for de forslag som fremmes for over tid å gi riktig barnehagekapasitet på riktig plass, sier Vigdenes, som medgir at Husbymarka-saken har vært vanskelig på flere måter. Nå ønsker han et bedre grunnlag for å ta så alvorlige beslutninger.

Ren Røros Lesmer mobil

– Etter å ha vært åpen for flere utfall i saken om Husbymarka, og etterlyst flere tallmessige vurderinger så ser vi at vi trenger et mer fullstendig beslutningsgrunnlag. Dette før vi kan konkludere endelig om hva som er det riktige grepet for å adressere overkapasiteten i barnehagesektoren. Vi skal huske på at det også er deler av kommunen som har for lite kapasitet, så dette er komplisert og må være gjennomtenkt, sier ordføreren.

Ivar Vigdenes understreker at det er gjort grep for å få den riktige kapasiteten i de ulike områdene i kommunene de seneste årene, men det har vært mer åpenbare løsninger enn for Husbymarka.

– Flere riktige skritt er tatt for å gi mer riktig kapasitet på mer riktig plass i Stjørdal de senere årene. Nedtaking av overkapasitet i Elvran, med rom for oppbygging i Skjelstadmarka blant annet. Men disse sakene har vært enklere enn det denne saken har vist seg å være. Det er ikke uten grunn at vi har etterlyst mer informasjon ved de politiske behandlingene av saken. Nå vil det bli både tid og rom for å kunne besvare disse spørsmålene mer grundig, sier ordfører Ivar Vigdenes.

I og med at de borgerlige flertallspartiene nå har landet på at Husbymarka barnehage skal driftes videre blir det trolig enstemmighet om dette i kommunestyret torsdag ettermiddag. Opposisjonen har i hele prosessen vært tydelig på at de ønsker dette. Foreldre i Husbymarka barnehage hadde planlagt fakler, plakater og appell utenfor rådhuset før kommunestyremøtet, men dette blir nå avlyst.

 

Les forrige sak:
Slik ser veibanen ut på Langsvola mellom Stugudal og Brekken onsdag morgen. (Foto: vegvesen.no)
Uvær stenger 705´en

Vegvesenet stengte vegen onsdag morgen

Close