10 °C Stjørdal, NO
27/06/2019

BaroFestivalen

Foto: Barofestivalen.no

 

Festivalen har fått nytt dansegulv for året. Fredag spiller Elvetuns orkester, Bjerkens, Granlis og Selbu Toradergruppe. Lørdag kommer GammelDans orkester, Tømmerdalens orkester m/Baro, Anders Larsson trio fra Sverige, Tydal Trekkspillklubb, Ole Bjarnes med original besetning og Felebyggerlaget.

 

Det hele begynte med at trubaduren Baro Lilleevjen sommeren 2007 inviterte til et spellmannstreff hjemme hos seg selv i Granlia. Da møtte åtte personer.  Det var gratis inngang, Treffet endte med et underskudd på kr. 21,50 som i all hovedsak skrev seg fra fortæring av restaurantvarer.

 

Coop Storlien artikkelnivå

Baro ble oppfordret til å gjenta det som nå ble kalt Barofestivalen.UL & IL Dalrosa så veldig positivt på å arrangere en festival. Kaféens driver, Ola Græsli, var positiv til samarbeid. Festivalområdet med egen scene og permanent dansegulv ble bestemt til å ligge mellom kaféen og elva. Her var også egnet område for camping.

 

Bjerkens, Tømmerdalens, Selbu Felebyggerlag, Langlis, Hjortens Husorkester, Jon Gjellien, Iver Granli, Toraderbæljin og selvsagt til sist men ikke minst Baro Lilleevjen selv deøtpl-

Ved siden av vertshuset ligger Nea Camping som åpnet i 2011. Ungdoms- og idrettslaget UL & IL Dalrosa er omdannet til et grendelag og heter nå Grendelaget Dalrosa.

Det er altså Flora i Selbu, eller Selbuflora som er «åsted».

 

Se video om festivalen: 

 

 

 

Les forrige sak:
Myter om lyn og torden

  Ikke alle antakelser om lyn og torden holder vann. Den […]

Close