11 °C Stjørdal, NO
26/06/2019

Bedre rustet enn i fjor

Stjørdals-Blink serieåpner borte mot Arendal kl. 1745 lørdag kveld

Vegard Fiske (t.h.) er kaptein på årets Blink-lag. Nå gleder han seg stort til å komme i gang med sesongen etter det han omtaler som en lang, kald og god treningsvinter. (Foto: Stjørdals-Blink Fotball) Vegard Fiske (t.h.) er kaptein på årets Blink-lag. Nå gleder han seg stort til å komme i gang med sesongen etter det han omtaler som en lang, kald og god treningsvinter. (Foto: Stjørdals-Blink Fotball)

– Vi skal ikke ligge og kave der vi holdt på i fjor. Det slår en bestemt Stjørdals-Blink-kaptein Vegard Fiske fast.

Lørdag kveld er det klart for avspark i 2. divisjon, og stjørdalingene får en tøff serieåpning borte mot Arendal.

– Endelig. Det blir godt etter en lang og kald vinter, slår Vegard Fiske fast.

Den 1,92 høye midtstopperen kom til Stjørdals-Blink sommeren 2015, og har siden vært en ubestridt lederskikkelse i laget. Nå synes han gjengen ser sterkere ut enn tidligere.

– Jeg synes vi har fått satt sammen en god tropp nå, og vi skal absolutt være gode nok til å slå godt fra oss. Vi skal ikke kave i bunnen i år, sier Fiske,

– God erfaring

Ikke minst trekker han fram erfaringen som mange spillere i troppen har fått samlet de siste sesongene.

Coop Storlien artikkelnivå

– Nå er det mange av oss som har en god del erfaring i føttene, og vet hva dette går ut på, sier kapteinen, som mener at spranget fra 3. til 2. divisjon kanskje er det største mellom to divisjoner i norsk fotball for tiden.

– Det generelle nivået, men særlig tempo og fysikk er noe helt annet i 2. divisjon enn divisjonen under. 2. divisjon har blitt en veldig sterk liga, sier Vegard Fiske.

Mer trening

Midtstopperen som står med 90 kamper for Stjørdals-Blink og åtte scoringer tror ikke bare laget er bedre i år enn i fjor; han har tatt et steg selv også.

– Ja, hvis det ikke er utvikling er det noe galt, sier han og flirer.

– Men jeg har holdt meg skadefri og jeg føler det har gått bra i vinter. Samtidig har vi fått enda større konkurranse om plassene og det skjerper oss alle, sier Fiske.

Hele Blink-troppen har justert opp treningsmengdene i vinter sammenlignet med forrige sesong.

– Vi har lagt på en økt i uka, til fem fellesøkter. Jeg føler at vi kanskje er litt bedre fysisk rustet. I tillegg til de fem øktene er det selvsagt egentrening i tillegg, sier kapteinen.

Snart ferdig lærer

Fem fellesøkter pluss egentrening gjør at fritidsproblemer ikke er noe problem for Blink-spillerne i 2. divisjon. Her er det ingen fulltidsproffer, og Fiske kombinerer fotballsatsingen med lærerstudier.

– Jeg er inne i avslutningen nå, og blir ferdig utdannet lærer til våren. I det siste har jeg vært i praksis ved Rosenborg ungdomsskole.

Steinkjerbyggen skal ut på jobbmarkedet, men lover at han blir i regionen for å kombinere jobb med Blink-spill.

– Jeg blir vel jobbsøker, men vurderer å melde meg for å ta bare vikartimer til høsten. Jeg ser for meg at det kan bli tøft å kombinere ny, full jobb med fotballen, så kanskje det finnes noen skoler i Stjørdals-området som delvis har bruk for meg fra høsten, sier Vegard Fiske.

 

 

Les forrige sak:
Johnny (t.v.), Hedda og Lene Sivertsvik fra Skatval startet markedsbesøket med å spise en svele.
Gikk rett bort til sveleboden

- Vi bruker alltid å besøke bondemarkedene i Stjørdal sentrum

Close