17 °C Stjørdal, NO
22/09/2021

Header-Bingo-uten dato
Spar Hegra uke 38

Bedrifter som vil sysselsette ungdommer fikk tilskudd

– Vi vil gjøre det enklere for dem å få tak i sårt tiltrengt arbeidskraft

Jentene på tunet får sommerjobbtilskudd for fem ungdommer i sommer. Foto: Privat Jentene på tunet får sommerjobbtilskudd for fem ungdommer i sommer. Foto: Privat

Sparebank1 SMN gir fire millioner kroner til bedrifter som vil sysselsette ungdommer i sommer. 20 bedrifter i Værnesregionen nyter godt av ordningen, og bedriften ”Jentene på tunet” fikk mest av alle.

– Næringslivet er hardt rammet av et langt år med pandemi, og sommeren blir litt annerledes også i år. Derfor synes vi det er ekstra viktig å støtte opp om både de midtnorske bedriftene og ungdommene våre som trenger arbeidserfaringen og pengene, sier Lill Bente Totland, banksjef i Værnesregionen.

Det er andre år på rad banken gir et tilskudd til bedrifter som vegrer seg for å tilby ungdom sommerjobb i pandemien. Gjennom tilskuddsordningen får 20 bedrifter i Værnesregionen midler til å sysselsette 33 ungdommer i sommer. Pengene gis som tilskudd til bedriftene som gir jobb til ungdom i alderen 16 til 25 år i minst tre uker i sommer. Beløpet er på 7000 kroner per jobb, noe som tilsvarer omtrent en gjennomsnittlig ukelønn for unge sommervikarer.

Ikke friskmeldt

Følgende bedrifter har fått støtte (antall plasser i parantes):

Sissels (1), Pusehuset Malvik (1), Augstein Svedahl (1), Nils-Even Fuglem (1), Kindseth gård (1), Eidum gårdsbakeri (1), Byggeservice (1), Beitlandet (1), Øfsti landbruk (1), Einar Romulslie (1), Stjørdal Hus & Hageservice (2), Neadalen kunstforening (2), Hanofa (2), Lars Græslie (2), Fornes gård (2), Bizarra Produksjoner (2), Einar Sigurd Kjelbergnes (2), Stordalen sameie (2), Eidem eiendom (2) og Jentene på tunet (5).

Totland hadde håpet at årets sommer ville være av det mer normale slaget. Den store responsen lønnstilskuddsordningen har fått i år vitner om at midtnorske bedrifter fremdeles ikke kan friskmeldes.

– Det er dessverre slik at mange bedrifter fortsatt trenger en utstrakt hånd. Når vi bidrar til å gjøre det enklere for dem å få tak i sårt tiltrengt arbeidskraft, kommer det også ungdommer på søk etter erfaring og inntekt til gode, sier banksjefen.

Ønsker travel sommer

Lønnstilskuddet går til bedrifter som ikke har råd til å ansette sommervikarer etter et år med restriksjoner. Felles for bedriftene er at de kjenner på konsekvensene av koronakrisen, samtidig som de sårt trenger flere hender i sommer.

For når bedrifter og ungdom kan møtes og få løst etterspurte arbeidsoppgaver, er det også til glede for resten av samfunnet.

– Vi håper virkelig at bedriftene i Midt-Norge får en travel sommer. Om det er kafeer, restauranter, hoteller, små butikker, landbruket eller aktivitets- og opplevelsesbaserte bedrifter, sier Totland.

Les forrige sak:
Nådde ikke helt opp til pallen: – Håper jeg gjør det bedre i fellesstarten

Det ble en fjerdeplass på Camilla i dagens temporitt.

Close