17 °C Stjørdal, NO
17/06/2019

Bedriftsbesøk blant betongelementer

Regionsjef Stein Bostrøm hos Contiga tok imot stortingspolitikere og ordfører på bedriftsbesøk. Her utenfor fabrikken på Reppe i Lånke.

Stortingspolitiker Christina N. Ramsøy fra Senterpartiet fikk både se og høre om produksjonen av bygningselementer ved Contiga i Stjørdal. Under bedriftsbesøket var også ordfører Johan Arnt Elverum med da regionsjef Svein Bostrøm orienterte.

Christina Ramsøy sitter i Familie- og kulturkomiteen på Stortinget, men har stor interesse for regionale bedrifter i Trøndelag. Ramsøy, som kommer fra Steinkjer fikk stjørdalsordføreren med seg på bedriftsbesøket til Contiga i Lånke.

– Stjørdal er jo en vekstkommune og det er interessant å se noen av de lokale bedriftene i byen. Her bygges det til stadighet større bygg, og jeg forstår at elementer av betong benyttes i denne sammenheng, sa Ramsøy før hun og politisk rådgiver Maren Lunde ble med ordføreren på en omvisning ledet av Stein Bostrøm fra Contiga. På Reppe drev Byggelement fra 1984 til 2004 før Contiga inntok produksjonshallene. En utvidelse tilsvarende 35 millioner kroner åpnet i november 2008 etter en brann. I dag har bedriften rundt 70 ansatte fordelt på ingeniører, jernbindere, støpere og alle engasjerte i produksjonen av nye bygg.

 

Skaper bygg i Midt-Norge

Coop Storlien artikkelnivå

Regionsjefen ga politikerne en grundig orientering om Contigas mange prosjekter med hovedtyngde i Midt-Norge. Boliger, skoler, haller og næringsbygg produseres i støpte element på Reppe med 15 000 tonn per år. Etasjeskillere og hulldekker skapes på løpende bånd ved Sutterøy i størrelsen 45 000 tonn per år. Fabrikkene i Stjørdal får sement fra Brevik og sand til produksjonen fra Hegra. Unicon ved Vikaune Fabrikker leverer til støp. Bedriften er også stor innen jern og stålindustri med leveranser fra Kongsvinger og Riga.

– Etter en nedgang i kjølvannet av finanskrisa har ordrebøkene vært fulle. Det er de ut året med flere prosjekter i horisonten for kommende år, sa Bostrøm som nå tar i bruk Microplast-bygget på Tangen til kontorer for bedriftens bygg konstruktører.  Nye folk er ansatt, også på salg der Gustav Myraune, sønn av tidligere ordfører Lars Myraune på Frosta nå tar fatt i økt salg og fulle ordrebøker hos Contiga.

 

 

 

 

 

 

0896:

Blant betongelementer fikk politikere fra Senterpartiet høre om en fin utvikling for Contiga på Reppe i Lånke. Hulldekker produseres på Sutterøy i Stjørdal.

 

 

 

Les forrige sak:
Regler om båndtvang for hunder

  Fra og med 1. april og til og med 20. […]

Close