6 °C Stjørdal, NO
19/02/2019

Ingen befalsskole til Værnes likevel

|| Ordfører Ivar Vigdenes feiret med bløtkake sammen med kommunestyret da langtidsplanen for Forsvaret ble vedtatt. Her sammen med daværende sjef HV-12, Ebbe Derås og stortingsrepresentant Elin Agdestein (H). Nå viser det seg at luftforsvarets befalsskole ikke flyttes til Værnes. (Arkivfoto)||

Det er adressa.no som melder om denne nyheten fredag formiddag. Les saken her! (Tilgjengelig for abonnenter).

Til Adresseavisen bekrefter major Eivind Byre, kommunikasjonsansvarlig for Forsvarets høgskole, at Forsvarssjefen ønsker å opprette en utdanning gjennom Forsvarets høgskole. 

Ordfører Ivar Vigdenes uttaler til adressa.no at fokuset nå blir å få på plass de øvrige utdanningene som er tenkt flyttet til Værnes så raskt som mulig. 

– Når en samlet befalsskoleløsning nå ikke ser ut til å komme på Værnes tror jeg vi skal ta inn over oss et par ting. For det første at både luftforsvarets baseforsvarstaktiske skole og tekniske befalskole fortsatt er besluttet flyttet, og at dette er en betydelig altivitet i seg selv, sier Vigdenes til Adresseavisen, og legger til at han ønsker fortgang.

– Nå vil vår oppmerksomhet fra kommunens side rettes mot at det som er besluttet at skal komme, faktisk kommer i fra 2019. Det er etter at storøvelsen er over til neste år, og alt bør ligge til rette for en realisering fra dette tidspunkt, sier Vigdenes til avisen. 

Les forrige sak:
||
Billigst i Tydal

1500 kroner i måneden skiller den dyreste og den billigste SFO-plassen […]

Close