19 °C Stjørdal, NO
24/07/2021

Spar Hegra header uke 29
Header-Bingo-uten dato

Bekymret for harryhandlere som gir blaffen

Kommuneoverlegen bekymret for de som dropper pålagt karantene

Assisterende kommuneoverlege Yogindra Samant misliker at personer som drar til Sverige på handel ikke går i karantene etter hjemkomst.

Mens det påvises stadig nye tilfeller av koronasmitte i Trondheim og andre deler av landet, er kommuneoverlegen i Værnesregionen bekymret for at folk drar på svenskehandel uten å gå i karantene i ettertid.

– Enten er det en misoppfatning eller så gir de blaffen i karantenereglene. Vi er bekymret, sier assisterende kommuneoverlege i Værnesregionen, Yogindra Samant.
Han sier at de har fått flere henvendelser om folk som drar til Storlien på handel, eller har vært på ferie i et rødt område eller land etter helsemyndighetenes klassifisering, og som lever livene helt som vanlig etter å ha kommet hjem.
– Vi har fått telefoner og dokumentasjoner som beviser at folk har vært på andre siden av grensen på handel og ikke følger opp med karantene, sier Samant.
Den assisterende kommuneoverlegen understreker at de velger å bruke et tillitsbasert system, men overtredelser av karanteneplikten kan i ytterste konsekvens føre til straff.
– Alle har vært flinke fram til nå, men nå er vi bekymret. Alle som har vært på svenskehandel over grensen på Storlien, eller i røde land skal i karantene etter hjemkomst, sier Samant.

Les forrige sak:
Blink-spillere på blokka til eliteserieklubber

Fotballagent tror både Lillebo og Kartum er aktuelle for spill i øverste divisjon

Close