6 °C Stjørdal, NO
21/04/2021

Header-Bingo-uten dato
SparHegra uke 16

– Bekymringsfullt at det kommer mye nedbør igjen

Utelukker ikke at folk må evakueres igjen

Brannsjef Bjørn Rønning og resten av Brann- og redningstjenesten var oppe med drone for å følge situasjonen i elven også tirsdag.(Foto: Frank Skaufel)

Vannstanden i Stjørdalselva har gått ned, men store nedbørsmengder som ventes den neste uken bekymrer brannsjefen. Han utelukker ikke at folk må evakueres igjen.

Brann- og redningstjenesten har også tirsdag vært oppe med en drone for å følge utviklingen i Stjørdalselva. Brannsjef Bjørn Rønning forteller til Stjørdals-Nytt tirsdag kveld at vannstanden har gått ned betraktelig og at situasjonen i elven er rolig.

– Det kan virke som at vannet finner vei gjennom ismassene og det er positivt, da er det håp om at isen gradvis blir dratt med i løpet. Vannstanden har gått betraktelig ned med unntak av der isproppene ligger. Vi monitorerer gjennom natten og ser om noe forandrer seg. Vi er ikke bekymret akkurat nå, sier Rønning.

Mye nedbør den neste uken

Det som imidlertid bekymrer Rønning, er de store nedbørsmengdene som meldes den neste uken.

Les også: Vannstanden har sunket

– Det er litt bekymringsfullt at det kommer mye nedbør igjen. Med de nedbørsmengdene som meldes fra onsdag og en uke fremover, er det vanskelig å spå hvordan situasjonen blir. Selv om det er stabilt nå, kan det forandre seg.  Vi overvåker situasjonen, sier han.

Les også: Kom med gladnyhet til de evakuerte

Tirsdag ettermiddag fikk de som ble evakuert langs Stjørdalselva beskjed om at de kunne dra tilbake til hjemmene sine, med unntak av tre personer ved Hembre camping. Rønning utelukker ikke at det kan bli snakk om evakueringer igjen.

–  Dersom ting forandrer seg må det vurderes å evakuere folk igjen. De som fikk beskjed om å flytte hjem igjen i dag må følge nøye med på situasjonen selv og evakuere dersom de ser at det er fare på ferde, sier Rønning.

Les forrige sak:
Kimen Kino viser filmen om Liv Grannes. Foto: Trondheimkino.no
Nå kan du se filmen om «Nordlands Jeanne D’Arc»

Liv Grannes var Norges høyest dekorerte kvinne

Close