-6 °C Stjørdal, NO
05/12/2021

Ber foreldre følge elevene til undervisning: – Ansvarsfraskrivelse

Kimen kulturhus: Foto: Anders Berg Kimen kulturhus: Foto: Anders Berg

Kimen har nylig sendt ut en melding til foreldre og foresatte med barn og ungdom på kulturskolen. Her oppfordrer de voksne til å følge sine lovende til undervisning.

Etter gjentagende voldshendelser ved Kimen siden før sommeren i år, som involverer en eller flere grupper ungdommer, har flere foreldre uttrykt sin skepsis ved hvilke ressurser som settes inn for å trygge barna som deltar på undervisning ved kulturskolen.

– Utrygt

Kulturskolen bekrefter nå i en melding overfor foreldrene at de har mottatt flere meldinger fra foresatte og elever om at det oppleves utrygt i ventearealene på Kimen – som er en situasjon kulturskolen selv beskriver i meldingen som uavklart.

I meldingen heter det følgende;

«I vår og høst har vi opplevd gjentagende urovekkende hendelser på Kimen som involverer en gruppe ungdommer. Vi har fått meldinger fra foresatte og elever om at det oppleves utrygt i ventearealene på Kimen. Situasjonen er uavklart.»

Nå ber kulturskolen om at voksne følger elever som er utrygge på Kimen, frem til undervisningsrommene.

– Graverende

En forelder Stjørdals-Nytt har vært i kontakt med, som ønsker å være anonym, forteller at de synes det er merkelig at kulturskolen kan be foreldre om å ta ansvar.

– Det virker som en ansvarsfraskrivelse. Hvis barna ikke er trygge i ventearealene, er det nesten graverende at vi som foreldre skal følge dem opp, forklarer den ene foresatte og reagerer spesielt på at de betaler for at barna skal kunne være der, og forventer deretter at kulturskolen følger opp dette.

Stjørdals-Nytt har forsøkt å komme i kontakt med leder ved Kimen kulturhus, Astrid Olaussen, som ikke ønsker å kommentere saken ytterligere enn hva som blir skrevet i meldingen.

Stjørdals-Nytt tok imidlertid en tur bort til Kimen for å forhøre seg litt rundt om situasjonen. Verken ansatte eller vektere på stedet vil kommentere saken av hensyn til arbeidsstedet, men det kommer frem at vakthold trolig skal ha blitt utvidet i fellesarealene i ytterligere to uker.

Les forrige sak:
Malviking (24) med sentralt verv i KrFU

Close