10 °C Stjørdal, NO
17/09/2021

Header-Bingo-uten dato
Spar Hegra uke 37

Ber kommunen kreve minstelønn ved skjenkesteder

Rødt-representant vil ha bort useriøse aktører

Tor Helge Rimul (Rødt) ønsker at det skal være et krav til utesteder som får skjenkebevilling at de minst betaler sine ansatte minstelønn.

Rødt tar til orde for at kommunen skal kreve dokumentasjon på at utesteder som får skjenkebevilling betaler sine ansatte minstelønn. Det er partiets representant Tor Helge Rimul som fremmer dette kravet i torsdagens kommunestyremøte.

– Kommunen gir skjenkebevilling og har slik mulighet til å regulere utelivsmarkedet. I utelivsbransjen er det nå en vedtatt minstelønn på 161,87 kroner i timen. Likevel er det grunn til å tro at det finnes steder som ikke gir minstelønn til sine ansatte, mener Tor Helge Rimul som peker på vår store naboby som har gjort et tilsvarende vedtak som det han nå ønsker i Stjørdal.

– I Trondheim gikk et enstemmig bystyre inn for at utesteder må dokumentere at de gir minstelønn for å få skjenkebevilling. Stjørdal er en by som vokser, og derfor bør kommunen
også gardere seg mot useriøse aktører i utelivsbransjen, skriver Rimul i sin interpellasjon til torsdagens kommunestyremøte.

Les forrige sak:
Lager mimrekveld for lokale musikkhelter

- Dette er først og fremst en kveld for å treffes og utveksle historier

Close