17 °C Stjørdal, NO
17/06/2019

Bergkunstmuseet i Hegra godkjent

Fotomontasje: PKA ARKITEKTER

 

Planene for  å bygge et museum i tilknytning til bergkunstfeltet på Leirfall har eksistert i 30 år. Men siden 1995 er flere forslag til utforming av et slikt prosjekt blitt forkastet. Denne uka fikk de nye prosjektplanene godkjenning fra Riksantikvaren og dermed ser det ut til at en kan sette i gang utbygging av prosjektet Norsk helleristningsmuseum – Det magiske berget.

 

Museum

Størrelsen på bygget blir 1200 kvadratmeter og vil gli fint inn i terrenget. Torvtak, endret størrelse og utforming gjorde at de fikk godkjent det nye konseptet. Museet skal inneholde butikk, kafe og bibliotek og vil ha en publikumskapasitet på 60 gjester. Styreleder i prosjektet Joar Håve synes dette har blitt en god og realistisk løsning. – Vi har nå fått et drivbart prosjekt og er veldig fornøyd, sier han.

Coop Storlien artikkelnivå

 

Byggestart

Før en kan starte utbygging må det gjøres grunnundersøkelser. Byggestart kan skje tidligst i 2014. Budsjettet for prosjektet er på 77 millioner kroner, og er finansiert med midler fra Nord- Trøndelag fylkeskommune og tidligere bevilget tilskudd fra staten.

 

Kilde : www.stjordal.kommune.no

Les forrige sak:
Opp til 2.div.

  Dette er klart etter at Strindheim I.L. klarte kvalifisering til […]

Close