19 °C Stjørdal, NO
24/07/2021

Spar Hegra header uke 29
Header-Bingo-uten dato

Besøkte Paven i påsken

Mange vandrere har de siste årene fått øynene opp for turmålet

Innskriving på Pavebesøk: Ei velfylt trimbok vitner om at mange besøker Paven hele året. Turleder Are Georg Sarheim skal straks skrive seg inn.

Paven og påsken er ganske synonymt. Koronatider gjør reising komplisert, og turgruppa Ut på tur i Malvik nøyde seg dermed med en tur til den lokale Paven.

Av Arne Brunes

Toppen av Paven er 228 meter over havet, og ligger øst i Sortesgrenda i Lånke. Den er ikke fremtreden i terrenget og skogkledd, men det er en fin plass å raste med utsikt mot Strætesfjellet. En forklaring på navnet er at toppen kan ligne på Pavens skalk.

Mange vandrere har de siste årene fått øynene opp for dette turmålet, og det er godt besøkt. Nysnøen denne dagen gav bud om at mange avla Paven et besøk. Are Georg Sarheim er mannen som styrer Ut på tur i Malvik og har tur nesten hver søndag klokken 11.

– Vi har vært på 247 ulike turer siden oppstarten i 2014, og antall deltakere varierer etter tid og sted. Rekorden ligger på 42, på tur nummer 100 da Midt-Nytt var med på slep, sier turlederen.

Are Georg Sarheim mottok Frivillighetsprisen i Malvik kommune i 2016 gjennom hans frivillige engasjement for å få sambygdinger ut på tur. Turmålene varierer, og selv om de fleste naturlig nok ligger i Malvik kommune, har Verdal, Melhus, Trondheim, og Midtre Gauldal blitt besøkt.

Ofte ligger det et historisk innslag i turene. I dag var runden i Stjørdal kommune, og en om lag seks kilometer lang rundtur i Lånke. I Sortasringen er det satt opp tavler som forteller historier til plassene underveis.

Ut på tur i Malvik på pavebesøk. Fra venstre, Tor Eirik Paulsen, Anne Grethe Hofnes, Are Georg Sarheim (bak), Terje Bekken og Else Reitan.

 

Les forrige sak:
Et paradis for mange

- Det er en utrolig fin plass å ta med barna for å fylle rolige dager

Close