-4 °C Stjørdal, NO
29/11/2020

Betaler kursavgiften til gründer-spirer

Ønsker å få fart på næringsetableringer i bygda

Egil Rønnekleiv og Meråker kommune spanderer egenandelen til alle fra kommunen. (Arkivfoto) Egil Rønnekleiv og Meråker kommune spanderer egenandelen til alle fra kommunen. (Arkivfoto)

I kjølvannet av Lian-nedleggelsen ønsker Meråker kommune å få fart på næringsetableringer i bygda.

Derfor betaler kommunen deltageravgiften for alle innbyggere med etablererdrøm i magen.

– Vi ønsker å anta en aktiv tilretteleggerrolle etter Lian-nedleggelsen, og vi har igangsatt ulike tiltak. Et tiltak var å benytte oss av avtalen med Proneo for å få lagt et etablererkurs hit til kommunen, sier Egil Rønnekleiv, næringslivsmedarbeider i Meråker kommune.

Entreprenørkurset er satt i gang som et av tiltakene etter Lian-nedleggelsen. (Arkivfoto)
Entreprenørkurset er satt i gang som et av tiltakene etter Lian-nedleggelsen. (Arkivfoto)
Inntil 12 plasser

Kurset starter 17. november og skal gå over fire kurskvelder og avsluttes 8. desember.

– Vi har allerede fått påmeldinger fra ansatte ved Lian, men vi ønsker også alle andre som ønsker å starte en bedrift i Meråker velkomne, sier han.

Maksimalt får 12 lov til å starte på kurset som skal foregå i Meråker, og som har en egenandel på 1000 kroner.  Tiltaket støttes av innovasjon Norge.

– Vi betaler egenandelen for alle fra Meråker. Vi ønsker ikke at økonomi skal stå i veien for de gode ideene, og vil at terskelen for deltagelse skal være så lav som mulig, sier Rønnekleiv.

Ser det som en mulighet

Nedleggelsen av Lian trevarefabrikk får store konsekvenser for Meråker kommune. Oppunder 60 ansatte blir arbeidsledige fra nyttår når fabrikken etter planen skal legges ned. I tillegg vil også andre bedrifter som er avhengige av oppdrag fra fabrikken, lide.

Kommunen jobber nå målrettet for å få etablert ny virksomhet i lokalene.

– Vi forsøker å innta en positiv vinkling. Vi har en komplett trevarefabrikk med mye human kapital ledig, og det presenterer vi til mulige interessenter. Vi jobber via ulike kanaler, sier Rønnekleiv.

Les forrige sak:
Driver av Potetrampa, Thor Ole Vold og en driftig arbeidsgjeng har jobbet knallhardt for å ferdigstille nye og større lokaler ved gårdsbutikken.
Nå utvider Vold gårdsbutikken ved E14

- Vi har hatt et ønske om å få inn flere produkter

Close