5 °C Stjørdal, NO
26/02/2021

Maxus-endelig1
Header-Bingo-uten dato
SparHegra uke 08

Politiet forventer en ytterligere økning av vold i hjemmet

Kraftig økning av bekymringsmeldinger til barnevern

Politioverbetjent Arne Henrik Ulvin forteller at en svært ung gutt har innrømmet å ha knust bakruten på fire parkerte biler ved Ole Vig videregående skole. Politioverbetjent Arne Henrik Ulvin.
Søknadsfrist – mobilbanner

Da pandemien stengte ned samfunnet i mars 2020, var flere bekymret for de sårbare – og ikke uten grunn. Politiets statistikk viser at vold i nære relasjoner er en trend som har økt kraftig det siste året.

– Vi ser at nedstengning av samfunnet har medført en økning i antall tilfeller av vold i nære relasjoner, sier politioverbetjent Arne Henrik Ulvin.

Økt mest

Ifølge Ulvin er det vold i nære relasjoner som politiet, både nasjonalt og lokalt, har opplevd som den kraftigste økningen av saker som har havnet på deres bord det siste året.

Søknadsfrist – mobilbanner

– Det vi ser er at en overvekt av aktørene er tidligere kriminelle, forklarer han.

Det opplyses videre at både barneverntjenesten og krisesenter har vært koblet inn, og som også retter stor bekymring rundt slike saker.

– Det er en trend som har økt, og vi forventer at det kan komme til å øke også i 2021, sier Ulvin, som videre legger til at dette er saker som de har sett har økt også fra tidligere år.

Mørketall

Til tross for økt antall bekymringsmeldinger til barnevern, kan politiet opplyse at det også er positivt at det blir varslet ved bekymring om slike tilfeller.

– Vi er imidlertid sikre på at vi har betydelige mørketall, uttrykker Ulvin.

Politiet har dermed brukt det siste året på opplæring på område.

– Det er et område som de fleste vet lite om. Vi har derfor styrket risikotiltak rundt oss ved å ta i bruk SARA-V3-vurdering, hvor det i alle tilfeller blir foretatt vurdering om muligheter for at noe kan skje igjen, forklarer han videre.

Doblet seg på fem år

Fra politiets statistikk vises det at en overvekt av de som utfører mishandling i nære relasjoner er primært menn. En overvekt av disse har også historikk med rusproblem, kriminalitet, psykisk helse og mangel på jobb og utdanning.

Her kan du se oversikt fra de siste fem årene:

2016: 24

2017: 30

2018: 29

2019: 27

2020: 43

Les forrige sak:
Person smittet av den sørafrikanske mutasjonen har besøkt butikker i Stjørdal og Selbu

Se oversikt over steder og tider her

Close