12 °C Stjørdal, NO
30/07/2021

Bevilger 70.000 kroner til nytt dekke på hengebrua

Men jobben må utføres på dugnad

Kommunen vil betale materialene, men dugnad må til for å få lagt nytt tredekke på hengebrua. Foto: Helge Gresseth Kommunen vil betale materialene, men dugnad må til for å få lagt nytt tredekke på hengebrua. Foto: Helge Gresseth

Brukerne av hengebrua ved Hylla-Øverkil i Stjørdal kan glede seg til nytt tre for å gå over vatnet på. Formannskapet bevilget 70.000 kroner, men jobben må utføres på dugnad som i 1954-56.

Det var i 1954-56 at hengebru over elva ble bygd. Hegra kommune betalte materialene, og brua ble bygd med dugnadsinnsats. Siden har beboerne i området gått trygt over Stjørdalselva.

Nå må bruhistorien delvis gjentas. Det må bli dugnad igjen for å få lagt nytt tredekke betalt av kommunen.

Ba kommune bidra

Tredekket har blitt stadig mer slitent. Derfor ble Stjørdal kommune kontaktet med spørsmål om de kunne tenke seg å bidra som tidligere Hegra kommune gjorde da hengebrua ble bygd.

Sammen med Lånke og Skatval ble Hegra som kjent slått sammen med Stjørdal til dagens kommune.

Ble vedtatt

Kommunedirektør Tor Jakob Reitan foreslo at dagens kommune burde bidra med å bevilge 70.000 kroner. Det vedtok formannskapet i Stjørdal enstemmig.

Nå kan trematerialer kjøpes inn. Så må det inviteres til dugnad.

Les forrige sak:
Rune Walberg har tatt over lokalene på Bankers og skal åpne restaurant med fokus på burger, men har også andre spennende ideer.
Åpner ny restaurant i sentrum: – Vi skal ha mat som passer alle

Rune Walberg håper restauranten blir godt mottatt

Close