19 °C Stjørdal, NO
21/07/2019

Bidrar i svært krevende slukkingsarbeid

Se video og bilder fra innsatsen til de lokale mannskapene

Trøndersk mannskap og utstyr er på plass i Bräcke øst for Östersund. Trøndersk mannskap og utstyr er på plass i Bräcke øst for Östersund.

Det kjempes en heroisk kamp mot omtrent 50 skogbranner i Sverige. Brannmenn fra Stjørdals-dalføret gjør en jobb ved Bräcke.

– Hardt arbeid i 27 varme varmegrader, melder brannsjef i Meråker, Håvard Nicolausson. Han er på plass ved Bräcke, cirka fem mil øst for Östersund, der en av mange skogbranner herjer. Torsdag reiste totalt 15 nye brannmannskaper fra Stjørdal, Meråker, Selbu, Malvik og Trondheim til Sverige for å bistå i det svært krevende redningsarbeidet.

Artikkelen fortsetter under videoen!

Umiddelbart etter at de kom fram til Östersund ble mannskapene sendt ut på jobb.

– Slangebæring og slukkearbeid, sier Nicolausson, som er travelt opptatt med å gjøre den jobben han skal gjøre.

Ren Røros Lesmer mobil

– Det er helt vanvittig. Jeg har aldri sett noe i nærheten av dette. Det brenner overalt, hele tiden, sier Håvard Nicolausson.

Artikkelen fortsetter under bildet!

Brannsjef i Meråker, Håvard Nicolausson, og resten av det trønderske mannskapet jobber hardt under varme og svært krevende forhold.
Brannsjef i Meråker, Håvard Nicolausson, og resten av det trønderske mannskapet jobber hardt under varme og svært krevende forhold.

Jämtland er blant de hardest rammede länene (fylkene) i Sverige og i Bräcke hvor trønderske mannskaper hjelper til er et 50-talls innbyggere evakuert.

LES OGSÅ: Sender nye brannmannskap til Sverige

Flere land bistår nå i det svært krevende og omfattende slukkingsarbeidet i de svenske skogene. Italienske fly er på plass, og i følge svenske medier er fly fra Frankrike, Tyskland og Latvia stilt til disposisjon. Fra Norge deltar ti helikoptre i tillegg til mannskap fra Stjørdals-regionen og Røros-regionen.

Totalt omlag 50 branner herjer i Sverige torsdag kveld.
Totalt omlag 50 branner herjer i Sverige torsdag kveld.

Les forrige sak:
Utsiktspunkter og andre fascinerende turmål appellerer stort til stjørdalingene.
Over 50.000 turer er gått

Nesten 3.500 har sjekket inn på det mest populære turmålet

Close