10 °C Stjørdal, NO
29/05/2020

Bilbransjen får informasjonsløft om digitalradio i bil

| |

– Det er to grunner til at kunnskap om overgangen fra analog til digital radio er viktig for bilbransjen. En, fordi vi har et samfunnsansvar å hjelpe folk til fremdeles å ha radio i bilene sine. To, fordi det bør være et viktig forretningsområde for oss, Tor Simonsen, fagsjef i Norges Bilbransjeforbund.

For at overgangen til digitalradio skal gjennomføres best mulig, også på den praktiske siden, er det viktig at de som skal kunne bistå teknisk har den kunnskapen de trenger. Verksteder og andre relevante arbeidsplasser der teknisk bilkyndige jobber er treffpunkter hvor folk vil søke hjelp for installering av utstyr til DAB, både i nye og gamle biler.

SN vippskampanje 1 mobil artikkel

– Sett dere godt inn i veilederen! Lær hva DAB er og hva det krever av ditt verksted eller din forhandler, og ikke minst, se hvilke muligheter overgangen til digital radio gir, sier Simonsen.

Veilederen er utviklet i et samarbeid mellom Digitalradio Norge, Norges Bilbransjeforbund og Medietilsynet. Digitalradio Norge samarbeider også tett med Norges Automobil-forbund (NAF) for å overbringe informasjon til deres mer enn 500.000 medlemmer, 73 lokalavdelinger og 47 NAF-sentre over hele landet.

Les mer om overgangen til DAB her:

Medietilsynet: http://www.medietilsynet.no/no/Digitalradio/

Digitalradio Norge: http://radio.no/

Les forrige sak:
|
Ekstremværet Hilde – oppdatert kl 17:45

I kveld og tidlig natt til søndag, er det ventet vestlig sterk storm 30 m/s, […]

Close